Kandırıkçı kızlara bir tavsiye!..

Haberin Devamı

Önceki gün bir arkadaşımla yürüyüş yapalım dedik, çıktık Mecidiyeköy’den vardık Etiler’e. Aa o da ne?.. Etiler’in girişinde kıpkırmızı ışıklar, kıpkırmızı deri koltuklar, kıpkırmızı mumluklarıyla ‘Ben burdayım’ diyen bir mekân. Burası ne ki, yeni açılmış herhalde diye bakakaldık birbirimize. Acayip şık duruyor, fazla kırmızı, evet yoruyor ama malum yol üstü. Her geçene ‘Burası da ne ki’ dedirtmek lazım. Başarmışlar.

Biz de öyle farkettik zaten. Yaklaşınca gördük ki, Güveççi Abdullah imiş. (Mekân ne kadar bağırıyorsa tabelası o kadar sade.) Karşı’nın dillere destan lezzet adresi Etiler’e şube açmış. Arkadaşım o vakit uyandı; “Akşam magazin keyfinde göstermişti, açılışını İbrahim Tatlıses yapmış.”

Henüz hiçbir şubesine gitmiş değilim ama bilenlerden çok duymuştum methini. O yüzden ‘gitmeden yazmam’ prensibimi bozup, çiçeği burnunda haberi sizinle paylaşmakta sakınca görmedim. Bakın neler topladım:

Izgara dışındaki her şey güveçte pişermiş burada. Zeytinyağlılar da dahil tüm sebzeler, tavuk ve etler... Üsküp kebabı, Abdullah Usta güveci ve enginar kalbi başka yerde bulamayacağımız lezzetlermiş. İlk fırsatta gidip deneyimleyeceğim, enginara dayanamam çünkü. Beni tavlamak için önüme bir tabak enginar dayamanız yeterli.

Anne yemekleri
Malumunuz yer gök dünya mutfağı oldu Yeditepelim’de. ‘Nerede o annemin tencere yemekleri’ diyor, köy usulü bulgur pilavı gibi unutulan Anadolu lezzetleriyle damaklarınızı şenlendirmek istiyorsanız aklınızda bulunsun.

Ağustostan itibaren paket servis de başlayacakmış evlere. Erkeğini akşam yemeğine çağırıp, ‘Ellerimle yaptım hayatım’ diye yutturan kandırıkçı hemcinslerimin bilgisine. (Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçiyorsa, o mideye ne gönderdiğiniz de önemli kızlar. Hiçbir erkek tanımadım ki ev yemeklerine kayıtsız kalsın, tecrübe konuşuyor ona göre.) Bugüne dek güveç yemek için Karşı yolları tepenler artık Etiler’de buluşacak anlayacağınız. (0212) 269 08 10’u aramak suretiyle...

Bir de dedikodu vereyim size: Caddebostan’daki şubeden ayrılmış ortaklar, Kökeni 1940’lara dayanan Güveççi Abdullah’ın isim hakkı sadece Etiler ve Fenerbahçe’de kalmış.

Aşk için ölenlere...
Fahri menajerim Özgür (Aras) not düşmüş albüm kapağına: ‘Benim şarkım no: 5 Bol bol dinle.’ Aylardır var görmüyorum gül yüzünü, Yeliz’le birlikte o da stüdyoya kapandı resmen. Umarım artık akarız yine yeniden alemlere, Özgür de benim gibi duramaz çünkü durduğu yerde, el şaklaması bile yeter bizim kurtlarımızı dökmemize. Prodüktörlüğünü üstlendiği Yeliz’in albümüne gelince... Bol şenlikli bir albüm olmuş belli. Şarkılar değil ama stüdyo gerisi. Kimler kimler vokal yapmamış ki yıllar sonra ‘Ben buradayım’ diyen Yeliz’e... Betül Demir, Demet Sağıroğlu, Ferda Anıl Yarkın, Hakan Aysev, Suat Suna, Yonca Evcimik. Şarkı Söylemek Lazım’da koçluğunu üstlendiği Semih Saygıner’le de düeti var. Özgür’ün ‘benim şarkım’ dediği no:5’e. Bir Yeliz klasiği olan Yalan’ın yanı sıra Ağla Kalbim ve Darbe de benim tavsiyem olsun size. Bir de uyarı koysalardı keşke: Bu albüm çakkıdı çakkıdıcılardan çok, aşk için ölmeli aşk o zaman aşk diyenlere...

DİĞER YENİ YAZILAR