Gazete Vatan Logo

Ebola’ya karşı sokağa çıkma yasağı!

Son zamanların en ölümcül hastalıkları arasında başı çeken Ebola virüsü yüzünden, Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’de 4 günlüğüne sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 6 milyon kişi eve hapsoldu.

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’de Ebola virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla ilan edilen dört günlük sokağa çıkma yasağı yürürlüğe girdi. 550 vatandaşın ölümüyle Ebola hastalığından en çok etkilenen üçüncü ülke olan Sierra Leone hükümeti, insanlar evlerindeyken sağlık görevlilerinin yeni vakaları bulup tecrit etmesi ve virüsün daha çok kişiye bulaşmasının önlenmesini amaçlıyor.

Perşembe günü toplanan BM Güvenlik Konseyi de salgını ‘’uluslararası barış ve güvenliğe bir tehdit’’ olarak nitelendirdi. Konsey, oybirliğiyle aldığı kararda Ebola’yla mücadele için daha çok kaynak ayrılması çağrısında bulundu.

Sierra Leone’deki sokağa çıkma yasağı öncesinde binlerce kişinin süpermarketlere ve pazar yerlerine akın ederek yiyecek içecek stoğu yaptığını bildiren yerel muhabirler, 6 milyonluk nüfusun evlerinde kaldığı üç gün süresince yaklaşık 30 bin gönüllünün kapı kapı dolaşarak Ebola hastalarını tespit etmeye çalışacağını aktarıyor.

Haberin Devamı

Sabun dağıtılacak

Evleri ziyaret eden ekipler ayrıca hastalıktan korunma yollarını anlatarak sabun dağıtacak.

Tarihin en büyük Ebola salgınında Sierra Leone, Liberya, Gine ve Nijerya’da yaklaşık 2 bin 100 kişi yaşamını yitirdi.

Salgının başladığı Mart ayından beri Sierra Leone’da, 4’ü doktor 20’den fazla sağlık görevlisi virüse yakalanarak hayatını kaybetti.

18- 21 Eylül tarihleri arasında etkin olacak olan yasağı eleştiren Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, hastalarını saklamak isteyen kişiler yüzünden salgının daha fazla yayılmasına sebep olabileceğini kaydetti. Ebola virüsü, enfekte hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla yakın temas durumunda insanlara bulaşıyor.