Gazete Vatan Logo

Ebola New York’a ulaştı!

Ebola hastalarının tedavisi için bulunduğu Gine’den New York’a dönen Dr. Craig Spencer’a Ebola teşhisi konuldu ABD’de panik başladı.

‘Sınır Tanımayan Doktorlar’ örgütünün Gine’de Ebola ile mücadele faaliyetlerine katılan 33 yaşındaki Craig Spencer’da Ebola virüsüne rastlanması ABD’yi karıştırdı. Spencer’ın New York’a 14 Ekim’de döndüğü ve 23 Ekim’e kadar herhangi bir hastalık belirtisi göstermediği açıklandı. Manhattan’daki Bellevue Hastanesi’nde tedavi altına alınan doktorun sevgilisi ve 2 arkadaşının da tedbir amaçlı karantina altına alındığı kaydedildi. Doktorun Harlem’deki dairesi mühürlenirken yetkililer Spencer’ın oturduğu sokakta halkı bilgilendirmek için broşürler dağıttı.

Borsa düştü

Ebola hastalığının New York’a sıçraması dünya borsaları üzerinde de olumsuz etki yarattı. Hastalığın yayılmasıyla küresel ekonomide beklenen iyileşmenin gecikeceğine ilişkin endişeler risk iştahını kırdı ve dünya borsalarında satışlara neden oldu. Virüsün güne hafif düşüşle başlayan Borsa İstanbul(BIST) üzerinde önemli bir etkisi olmadı.

Ebola sandılar, midesindeki kokainden öldüğü ortaya çıktı

İspanyol El Mundo gazetesinin haberine göre, Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Madrid seferiyle İspanya’ya giden Nijerya uyruklu bir yolcu, havalimanında pasaport kontrolünün ardından fenalaşarak yere yığıldı. Titremeye başlayan yolcuya havaalanındaki sağlık ekibi Ebola virüsü korkusuyla yardımcı olmadı. Gazete geçen Cumartesi günü yaşanan olay sırasında yolcunun hayatını kaybettiğini duyurdu. Otopsi sonucunda yolcuda Ebola virüsü taşımadığı, midesinde İspanya’ya sokmak istediği uyuşturucu kapsüllerinin patlaması sonucu zehirlendiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı