Gazete Vatan Logo

EBA’ya nasıl giriş yapılır?

EBA, öğrencilerin derslerine yardımcı kaynaklar sunar. Öğretmenler ve öğrenciler paylaşımlarda bulunarak, sistemin zenginleşmesine katkıda bulunabilirler. EBA’ya nasıl giriş yapılır? EBA kurslarına kimler ve ne zaman başvuru yapabilir?

EBA’ya nasıl giriş yapılır?

Eğitim Bilişim Ağı(EBA), sosyal eğitim platformudur. Öğrenciler dersleri ile ilgili kaynaklara ulaşabilirler. EBA; dergilerden ders kitaplarına, filmlerden görsellere kadar pek çok içerik sunar. Öğretmenler öğrencilerine ödev verebilir. Öğrenciler de kendilerine verilen ödevleri takvimden teslim edileceği zamanı kontrol ederek teslimini yapabilirler.

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA’YA NASIL GİRİLİR?

EBA’ya giriş, eba.gov.tr internet sitesinden yapılır. Giriş için; e-Okul bilgileri ile giriş, EBAKOD, Mebbis bilgileri ile giriş ve Açık öğretim bilgileri ile giriş seçenekleri kullanılabilir. EBA girişi yapılmadan da platformda bulunan içeriklere kısıtlı olarak erişim sağlanabilir.

EBA KURS BAŞVURULARI

EBA kurs başvuruları; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, imam hatip okulları ve açık öğretim okullarında okuyanlar ile mezun durumunda olanlar tarafından yapılabilir.

Örgün öğretimde okuyanlar, okullarından e-Kurs şifrelerini alarak başvuru gerçekleştirebilirler. Açık öğretim öğrencileri, halk eğitim merkezlerinden şifre temin ederek, e-Kurs başvuru yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri ise okullarının bulunduğu ilçedeki kurs merkezinden şifre alabilirler ve başvuru işlemlerini yapabilirler.

Haberin Devamı

2017-2018 EBA KURS TARİHLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre EBA kurs başvuruları;

- İkinci dönem için 7 Şubat - 18 Şubat tarihleri arasında

- Yaz dönemi için 18 Haziran ve 24 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

2 Ekim’de başlayan birinci dönem EBA kursları, 14 Ocak’ta sona erecek. İkinci dönem kursları, 3 Mart’ta ve yaz dönemi kursları da 2 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak.

BİR SINIFTA EN FAZLA 25 ÖĞRENCİ OLACAK

EBA kursları için sınıf mevcudu, 10’dan az ve 20’den fazla olamaz. Başvuru yapan öğrenci sayısının 20’yi geçmesi durumunda ikinci sınıf açılır. Tek sınıflı olan kurslar için, sınıf kapasitesi göz önünde bulundurularak sınıf mevcudu 25’e çıkarılabilir.

Haberin Devamı

Yerleşim yerinde kurs merkezi bulunmuyorsa, öğrencilerin taşınma imkanı yoksa ve bu nedenlerden dolayı sınıf mevcudu 10 öğrenciye ulaşmazsa; Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecek izin sonrasında 5 öğrenciden az olmamak koşuluyla yeni sınıf açılabilecektir.

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA, çeşitli modüllerden meydana gelir. Bunlar; dergi, kitap, video, ses, yarışma, doküman ve haberdir. Haber modülünde; öğrenciler ve öğretmenlerin yaptıkları çalışmalar yer alır. Kitap modülünde; derslerde kullanılabilecek kitapların PDF ve e-Kitap halleri bulunur.

Video modülünde; eğitsel nitelikte çeşitli videolar bulunur. Kişisel gelişim, rehberlik, mesleki eğitim ve belgesel gibi öğrencinin öğrenmesine katkıda bulunabilecek videolar yer alır. Dergi modülünde ise; öğrencilerin ilgisini çekebilecek bilim, eğitim ve kültür dergileri bulunur.