Gazete Vatan Logo

EBA sistemine giriş işlemleri nasıl yapılıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı 2016-2017 EBA kurs programı ilk dönemi 3 ekim itibariyle başlarken, ilk dönem uygulamaları 15 ocak’ta sona erecek. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin ücretsiz olarak yararlanabildiği EBA kurs programı 2.dönem başvuruları ise 13-19 şubat’ta olacak. Öğrenciler kendilerine özel EBA şifreleriyle giriş penceresinden kurs uygulamalarını dönem boyunca kullanabilecek.

EBA sistemine giriş işlemleri nasıl yapılıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl itibari ile başlatılan ve Türk eğitim sisteminde devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atan Eğitim Bilişim Ağı kurs programı ile birlikte bakanlık, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa okul kurs desteği hizmetini öğrencilere sunuyor. Türk eğitim sistemi açısından çok önemli bir değişikliği sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı, Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki milyonlarca öğrencinin okul kurs hizmeti alabilmesini sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve uygulamaya koyulan Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri, internet kullanımının çok erken yaşlara ulaştığı Türkiye’de sanal ortam üzerinden sunuluyor. İnterneti etkin biçimde her konuda kullanan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri EBA kurs programı hizmetlerinden sanal ortamda yararlanıyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde ilk defa uygulamaya başladığı bir program olmasına karşın EBA kurs programı geçtiğimiz eğitim yılında ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinde eğitim gören 10 milyonu aşkın öğrenci tarafından kullanıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016-2017 eğitim öğretim yılında da uygulamaya devam edeceği EBA kurs programı için başvuru tarihleri daha önce bakanlığın açıklamış olduğu 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre 22 eylülde başlamış ve 27 eylül itibari ile sona ermişti. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren tüm ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim alan öğrencilerin başvuruda bulunabildiği Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri ücretsiz olarak sunuluyor.

Haberin Devamı

EBA kurs programı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte 2015 yılında Türkiye’deki tüm dershanelerin ve okul dışı kurs programı sunan özel eğitim kurumlarının faaliyetlerine son verilmesi ve kapatılmalarının ardından başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçirdiği program, ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde eğitim gören öğrencilerin bu konuda büyük bir karışıklık ve sorun yaşamasının önüne geçebilmek amacı ile hizmete sunduğu bir programdır. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri velileri de Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetlerinin doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki akademik personeller, öğretmenler ve denetime tabii eğitime gönül vermiş olan firmalar tarafından hazırlanıyor olması ve aynı zamanda da her bir öğrencinin ücretsiz olarak yararlanabiliyor olması dolayısı ile gönül rahatlığıyla çocuklarının yararlanmasına izin vermesine neden oluyor.

Haberin Devamı

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin 22-27 eylül tarihleri arasında yaptıkları EBA kurs programı başvuruları çerçevesinde 2016-2017 eğitim yılı Eğitim Bilişim Ağı kurs uygulamaları 1.dönemi dün (3 ekim) itibari ile başladı. Milyonlarca öğrencinin yararlandığı Eğitim Bilişim Ağı kurs programı 1.dönem uygulamaları 15 ocak 2017’ye kadar devam edecek. Öğrenciler, Eğitim Bilişim Ağı kurs hizmetlerinden öğretmenlerinin kendilerine vermiş olduğu ve sadece kendilerine özel olarak EBA şifreleri ile internet ortamında EBA giriş ekranından sisteme ulaşarak, kurs hizmetlerinden yararlanabiliyor. Öğrenciler internet ortamında EBA giriş penceresini kullanarak, haftada 6 farklı dersten 18 saate kadar ulaşabilen sanal kurs hizmetlerinden yararlanabiliyor.

Haberin Devamı