Gazete Vatan Logo

EBA kurs uygulaması öğrencilere hangi imkanları sağlıyor?

EBA Kurs artık öğrencilerin hemen hemen hepsinin faydalandığı online eğitim kaynağı haline gelmiştir. EBA Kurs geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda oldukça büyük bir ilgi görmüştür. EBA kurs hakkında tüm detayları sizler ile bu yazıda paylaştık.

EBA kurs uygulaması öğrencilere hangi imkanları sağlıyor?

2015 yılında radikal bir karar ile bakanlar kurulunun toplanması sonucu bir karar alındı. Bu kararın doğrultusu ise eğitim sisteminde artık köklü bir şekilde yer edinmiş dershanelerin kapatılması vardı. Ve alınan karar yine aynı yıl içerisinde uygulanarak Türkiye de eğitim sisteminde yer alan tüm dershaneler kapatıldı. Bunun amacı ise okulda verilen eğitimi daha kaliteli bir hale getirerek öğrencilerin aynı kulvarda sınavlara girmelerine sağlamaktı. Ancak dershanelerin kapatılması okuldaki sınıf mevcudiyeti sebebi ile öğrencileri oldukça olumsuz yönde etkiledi. Sınıfların kalabalık olması ile beraber öğrenciler anlamadıkları konuları her zaman öğretmenlerine soramamakta öğretmenleri ile öğrenciler ile her zaman bire bir ilgilenememektedirler.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu şekilde öğrenciler dershanelerin yokluğunu oldukça çok hissetti . Ve hatta bunun doğrultusunda durumu iyi olan öğrenciler özel dersler alarak bu eksikliklerini kapatarak devlerin eşit seviye anlayışına da zıt düştü. Öğrenciler bu kadar çaresizken asıl kesin çözüm ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. MEB öğrencilere oldukça eşsiz bir imkan sağlamaktadır. Geçtiğimiz yıllarda milyonlarca öğrenciye ulaşan açılımı Eğitim Bilişim Ağı olan EBA Kursa bu yılda oldukça büyük bir ilgi oldu. EBA Kurs öğrencilerin ücretsiz bir şekilde derslerine destek olan bir online eğitim bilişim ağıdır. Artık durumu iyi olan olmayan tüm öğrenciler bu imkan sayesinde aynı bilgiye ulaşmaktadırlar. EBA Kurs uzman kadrosu ve gönüllü yayın evlerinin güvenilir kaynakları ile oldukça büyük bir bilgi birikimi haline gelmiştir. Öğrenciler bu sistem sayesinde derste anlamadıkları konu eksikliğini gidermekte ve aynı zamanda anlamadığı konuları da pekiştirmektedir. Ezberci bir eğitim sisteminden de öğrencileri sıyıran bu sistem öğrencilere araştırmacı bir kimlikte sağlamaktadır. EBA Kurs bu anlamda öğrencilerin çaresizliğine çare olmuştur. Dershanelerin kapanması ile eğitim sisteminde oluşan açıklık EBA Kurs ile beraber yok olmaktadır. EBA kurs öğrencilerin videolu veya görsel araçlar ile derslerine yardımcı olmasını sağlamaktadır. EBA Kursu kullanmak isteyen öğrenciler öncelik ile eğitim gördükleri okullardan rehber öğretmenlerine başvurarak bir adet EBA Kurs girişi şifresi almalıdırlar. Bu şifreyi aldıktan sonra internet bağlantısı olan bir akıllı cep telefonundan ya da bilgisayarlardan resmi EBA Kurs web sayfasına gidin. Bu sayfada sizlerden ise bazı bilgileriniz istenecektir. Bu bilgiler ise EBA Kurs giriş şifreniz ve T.C kimlik numaranızdır. Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde uygun boşluklara yazdıktan sonra giriş butonuna tıklayın. Ardından yenilenerek açılacak olan sayfada karşınıza çıkacak seçeneklerden faydalanarak ders seçimlerinizi yapın. İşte EBA Kursa kayıt olmak ve kullanmak bu kadar basittir.

Haberin Devamı