Gazete Vatan Logo

EBA kurs sistemine nasıl giriş yapılıyor?

EBA Kurs geçtiğimiz yıllarda milyonlarca öğrenciye ücretsiz bir şekilde eğitim sundu. EBA Kurs dershanelerin kapatılması ile sistemdeki eğitim desteği olarak kabul edilen kurumların oluşturduğu boşluğu doldurmaktadır. EBA Kurs hakkındaki gerekli olan tüm bilgileri sizler için derledikten sonra bu yazımızda sizler ile paylaştık.

EBA kurs sistemine nasıl giriş yapılıyor?

Türkiye'de Bakanlar Kurulu kararı ile dershaneler 2015 yılında kapatılmıştı. Dershanelerin kapatılması her ne kadar yararlı bir sonuç olarak görülse de öğrencilerin kalabalık sınıflar içerisinde öğrendikleri bilgileri pekiştirmesi ve sınavlarına hazırlanmasında yardımcı olabilecek faktörlerin artık kalmaması anlamına gelmektedir. Özellikle üniversiteye hazırlık döneminde hemen hemen her öğrenci dershanelere kaydolmaktaydı. Çünkü kalabalık sınıflarda öğrenciler ile öğretmenlerin her zaman bire bir ilgilenebilmesi pek mümkün olmuyordu. Öğrenciler ve veliler de çözümü dershanelerde arıyordu. Dershanelerin kapatılması bu anlamda öğrencileri olumsuz etkiledi.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Fakat dershanelerin kapatılması karar kılan kurul sistemdeki bu eksikliği dolduracak bir seçenek ile öğrencilerin yine yardımcı olarak göreceği bir eğitim programı düzenledi. Bu eğitim programı öğrencilere aynı zamanda online olarak sunulmaktadır. Artık ezberci sistemin kaldırabilmesi adına da düzenlenen bu program öğrenciye araştırma sorumluluğu da yükleyerek amaçlarına uygun bir şekilde kullanılmaktadır. Uzman eğitim kadrosunun da bulunduğu bu programdaki kaynakları ise gönüllü güvenilir yayıncılıkların kaynakları oluşturmaktadır. Aynı zamanda öğrencinin öğrenebilme kabiliyetine göre de görsel ve sözel olarak anlatılan bilgiler öğrencilerin bu kaynaktaki bilgileri iyice pekiştirmesini sağladı. Aynı zamanda öğrenciler arasında da bilgi paylaşımı olabilen bu program öğrencinin kendine olan özgüvenini de geliştirmektedir. Açılımı Eğitim Bilişim Ağı olan EBA adındaki bu program geçtiğimiz yıllarda 10 milyon öğrenciye eğitim desteği ile hizmet sunmuştur. Bu senede başvuruların daha da fazla olabileceğini uzmanlar söylemektedir. Eğer öğrenci bir üniversite sınavına hazırlanmakta ise ya da liseye geçiş sınavlarına hazırlanmakta ise bir üst sınıftaki dersleri de seçerek hazırlık dönemindeki yükünü hafifletebilir. Bu sayede öğrencinin gireceği önemli sınavlarda da EBA desteği asla esirgememektedir. 5, 6, 7,8,9,10,11,12 sınıfların sürekli olarak takip edebileceği ve yaralanabileceği EBA kurstan artık öğrenciler kolay bir şekilde yararlanabileceklerdir. Öğrenciler EBA Kurstan yaralanabilmeleri için EBA girişlerini yapmak durumundadırlar. Fakat EBA girişi ise EBA başvuruların sonuçlanması sonucunda gerçekleştirebilmektedirler Bu senede EBA Başvuru tarihleri geçen günlerde MEB’in yaptığı açıklama ile birlikte belli oldu. 22 Eylül-27 Eylül tarihleri arasında öğrenciler bu bilgi havuzundan yaralanmak ve yarar sağlamak üzere başvurabilecekler. EBA Kurs Başvuruları bu tarihler arasında gerçekleşecektir. 5,6,7. sınıf öğrencileri haftada toplam beş ders seçebilecekler ve 12 saatlik bir eğitim alabileceklerdir. Bu durum aynı şekilde tüm ara sınıflar içinde geçerlidir. Yani 9,10,11. sınıflarda beş ders seçerek haftalık on iki saatlik bir eğitim alabileceklerdir. Eğer 8. sınıf iseniz ve liseye giriş sınavına hazırlanıyorsanız ya da 12. sınıf iseniz ve üniversite sınavına hazırlanıyorsanız sizler için ayrıcalık olacaktır. EBA kurs bu sınava hazırlanan öğrencilerine altı tane ders seçebilme ve haftada 18 saat eğitim alabilme imkanı sunmaktadır. EBA Kurs için EBA girişlerinizi ise EBA nın resmi web sayfasından sağ üst köşesinde bulunan giriş butonuna bastıktan sonra T.C kimlik numaranızı ve EBA şifrenizi girip gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır.

Haberin Devamı