Gazete Vatan Logo

EBA kurs sisteminde eğitimler ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs (Eğitim Bilişim Ağı) başvuruları 22 Eylül’de başladı ve 27 Eylül (dün) itibariyle sona erdi. EBA kurs programında 2016-2017 eğitim yılı birinci dönem eğitimleri 3 Ekim’de başlayacak. EBA kurs programında ilk dönem 15 Ocak’ta sona erecek.

EBA kurs sisteminde eğitimler ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı modern yüzyıl standartlarına uygun ve gelişmiş ülke hizmet seviyesine uygun düzeyde bir Türk eğitim sisteminin oluşturulabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile son yıllarda çok önemli yenilikler ve değişimler gerçekleştiriyor. Bu yenilikler arasında da Türk eğitim sisteminde ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan EBA kurs programı ile birlikte milyonlarca öğrenciye okul dışında da kurs hizmetleri sunulmaya başlandı. Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim alan öğrencilerin okulda gördükleri ders ve konulara ilişkin olarak okul dışı kurs eğitimleri ile destek alabilmeleri sağlanıyor. 2015 yılına kadar Türkiye’de okul dışı kurs hizmetleri sunumu konusunda Milli Eğitim Bakanlığı görev almazken, bu uygulamalar dershaneler ve özel eğitim kurumları tarafından sağlanıyordu.

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ!

EBA KURS İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ancak 2015 yılında Türk eğitim sisteminde artık büyük bir sorun haline gelen, öğrenciler arası adaletsizliğe yol açan ve aynı zamanda da yüksek maliyetleri dolayısı ile pek çok aile için büyük bir problem haline gelen dershaneler Bakanlar Kurulu kararı ile kapatıldı. Türkiye’de dershanelerin faaliyetlerine son verilmesinin ve kapatılmasının bir diğer önemli nedeni ise bu eğitim kurumlarında öğrencilerin güvenilir bir eğitim alabilmelerinden çok uzak noktalara ulaşılması ve bu durumun ciddi boyutlara yol açmasıdır. Bakanlar Kurulu kararı ile geçtiğimiz yıl dershanelerin kapatılması Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören milyonlarca öğrencinin okul dışında kurs programı ile derslerine destek alamamaları gibi bir problem yaşanmaya başlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı da öğrencilerin bu sorununu çözüme kavuşturabilmek amacı ile EBA kurs programı hizmetlerine başladı.

Haberin Devamı

Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde olan milyonlarca öğrencinin doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun, güvenilir ve sınıf seviyelerine uygun kaliteli kurs desteği alabilmelerini sağlamayı hedefleyen EBA kurs programı hizmetleri dershanelerin yerini aldı. 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde ilk defa uygulanmasına karşın ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki 10 milyonu aşkın öğrenci tarafından tercih edilen EBA kurs programı 2016-2017 eğitim dönemi başvuruları 22 eylülde başlamıştı. Bu yıl başvuruların çok daha yüksek seviyelere ulaştığı bilgisinin paylaşıldığı Eğitim Bilişim Ağı kurs programı için ilk ders 3 ekimde başlayacak. Öğrenciler e-kurs modülünü kullanarak 2016-2017 eğitim dönemi Eğitim Bilişim Ağı eğitimlerinden yararlanabilecek.

Haberin Devamı

2016-2017 eğitim yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca birinci dönem (3 ekim 2016-15 ocak 2017), ikinci dönem ( 27 şubat 2017- 4 haziran 2017) şeklinde uygulanacak EBA kurs programı hizmetleri ikinci dönem başvuruları ise 13 şubat- 19 şubat tarihleri arasında alınacak. Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri öğrencilere internet ortamından ulaştırılıyor. Öğrenciler internet ortamında bulunan EBA giriş ekranını kullanarak, 2016-2017 eğitim yılı süresince okul dışı kurs programı hizmeti Eğitim Bilişim Ağı uygulamalarından yararlanabilecek. Öğrenciler EBA kurs programı hizmetlerinden haftalık 18 saate kadar yararlanabilirken, 6 farklı ders için geçerli olacak.

Haberin Devamı