Gazete Vatan Logo

EBA kurs programı ile öğrencilere online kurs imkanı sağlanıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet hizmetleri ile birlikte EBA kurs programı hizmetlerinden daha kolay şekilde yararlanılabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA kurs) programı ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin okul dışı kurs hizmetleri alabilmeleri sağlanıyor. MEB EBA kurs programı hizmetleri ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

EBA kurs programı ile öğrencilere online kurs imkanı sağlanıyor!

Türkiye’de eğitim alanında meydana gelen ihtiyaçlar çerçevesinde ileri nesil 21.yüzyıl teknolojilerinden yoğun şekilde destek almayı tercih eden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Türkiye’de eğitim hizmetlerinin çok daha çağdaş ve çok daha modern koşullara ulaştırılabilmesini sağlıyor. Bu çerçevede de son yıllarda internet teknolojilerini son derece yoğun ve sık bir şekilde Türk eğitim sistemi içerisinde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet üzerinde hizmete açılan en yeni eğitim hizmeti ise EBA kurs programı oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet ortamı üzerinden hizmete açılmış olan ve Türk eğitim sistemi içerisinde devrim niteliğinde bir yenilik olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kurs programı hizmetleri ile milyonlarca öğrenciye okul dışında kurs desteği hizmetleri sunuluyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk defa okul dışında öğrencilere yönelik olarak kurs desteği hizmetleri sunuluyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte 2.yılını yaşayan EBA kurs programı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul dışında sunulan ilk resmi kurs hizmetleri uygulaması olarak öne çıkıyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojilerini son derece etkin ve sık bir şekilde kullanarak hizmete açmış olduğu EBA kurs programı, Türkiye genelinde bakanlık bünyesinde hizmet evermekte olan ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim görmekte olan milyonlarca öğrencinin okul dışında destekleyici ve yardımcı olacak niteliklerde kurs hizmetlerinden yararlanabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen EBA kurs hizmetleri kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim eğitim seviyesinde eğitim gören milyonlarca öğrencinin eğitim dönemi boyunca kurs desteği hizmetlerinden yararlanabilmesi için öncelikli olarak eğitim dönemi başında başvuru gerçekleştirmeleri gerekiyor. Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez 2015-2016 eğitim öğretim yılında sunulmaya başlanan EBA kurs programına ilk yılında 10 milyonu aşkın öğrenci tarafından başvuru gerçekleştirilirken, 2016-2017 eğitim öğretim yılında bu sayı biraz daha artış yaşadı.

Haberin Devamı

Günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulmakta olan EBA kurs programı hizmetleri tamamen ücretsiz olarak ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde eğitim gören milyonlarca öğrenciye yönelik olarak ücretsiz olarak sunuluyor. Bu şekilde de Türkiye’de 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan dershane ve özel kurs programlarının yaratmış olduğu boşluğun Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin okul derslerin veya TEOG ya da YGS-LYS sınavlarında başarı düşüş ile karşı karşıya kalmasına neden olmasının engellenebilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs programı hizmetleri sunulmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs programı hizmetleri bakanlık bünyesindeki akademik personeller, öğretmenler ve eğitim gönül vermiş olan firmalar tarafından hazırlanıyor. Bu şekilde tamamen güvenli bir şekilde öğrencilerin sınıf seviyelerine uygun standartlarda okul dışı kurs hizmetleri EBA kurs programı hizmetleri ile sunulabiliyor ki bu durum velilerinde gönül rahatlığı çocuklarına yararlanmaları konusunda izin verebilmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı