Gazete Vatan Logo

EBA kurs kayıt nasıl yapılır? EBA’ya giriş nasıl yapılır?

EBA kurs MEB tarafından hizmete koyulan online bir eğitim destek programıdır. EBA kurs yardımı ile öğrenciler derslerinde daha başarılı olma imkanına sahip olurlar. EBA kurs hizmetinden yararlanabilmek için EBA öğrenci giriş işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekir. EBA kurs EBA giriş işlemleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilmek için yazımızı incelemenizi öneririz.

Tebeşir ve kara tahta ikilisinin unutulmuş durumda olduğu bu günlerde artık gelişmiş bir eğitim öğretim sistemine sahip durumdayız. Sınırsız kaynağımız bulunan bugünlerde teknoloji ile birlikte eğitim öğretim hayatının oldukça değişmiş olduğunuz görebiliyoruz. Bahsetmiş olduğumuz bu teknoloji bize sağladığı büyük ve sınırsız kaynak sayesinde işlerimiz artık çok daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Mutlaka bir kurum veya kuruluşa giderek yapmamız gereken herhangi bir işlemi veya işlemleri oturduğumuz yerden dakikalar içerisinde bu teknoloji ile yapabilmekteyiz. Sınırsız kaynak olarak bahsetmiş olduğumuz teknolojik yenilik ise internet sistemidir. İnternet sistemi üzerinden birçok işlemimizi yapabilmemiz mümkündür. Eğitim ve öğretim alanında oldukça işe yarar şeyler içeren internet üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı bir uygulama oluşturmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu birçok eğitim ve öğretim uygulamalarından biri olan ve bu yazımızda sizler için bahsedecek olduğumuz Milli Eğitim Bakanlığı internet uygulaması EBA’dır. EBA yani açılımı ile Eğitim Bilişimleri Ağı internet üzerinde çevrim içi olarak kullanılan bir eğitim uygulamasıdır. EBA kurs uygulaması öğretmen ve öğrenciler için paylaşımların bulunduğu bir uygulamadır ve yazımızın devamında bu uygulama ile ilgili detaylı bilgiler bulunmaktadır. Yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EBA kurs yani Eğitim Bilişim Ağı üzerinden giriş yapan öğrenci ve öğretmenler sisteme ders notları, ders ile ilgili görseller, ders ile ilgili sunumlar ve daha birçok içeriğe ulaşabilmektedir. Bu içeriklerden istedikleri gibi faydalanabilen öğrenciler; bir şekilde paylaşımda yapabilmektedirler. Ancak paylaşımın ders ile ilgili olması koşulu vardır. EBA kurs uygulaması öğrenci ve öğretmenlerin birbirlerine yardımını güçlendiren bir uygulama olarak kabul edilmektedir. EBA kurs EBA giriş sisteminin en büyük faydası ise öğrenci ders esnasında sınıfta değilse veya herhangi bir sebepten ötürü dersi kaçırdıysa öğretmenlerin ders hakkındaki notları sisteme yüklemesi ile birlikte derslerinden geri kalmamış olacaktır. Bu oldukça önemli bir sorundur. Ders kaçırma nedeni ile daha sonradan derse adapte olamayan birçok öğrenci bulunmaktadır. Sonuç olarak sınavlarda çıkabilecek konular okullarımızda verildiği için bu konuda büyük hassasiyet gösterilmektedir. EBA kurs ve EBA giriş sistemi hakkında herhangi bir şikayet veya görüşleriniz olursa sistem üzerinden bunu belirtebilirsiniz.

Haberin Devamı

EBA kurs ( Eğitim Bilişim Ağı ) Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

EBA giriş ile sisteme giriş yapabilmek için öncelikle hizmetin ana sayfası ile ilgili internet adresine gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan giriş sayfasında sizden bir takım bilgiler istenecektir. Bu bilgiler; kullanıcı adınız ve şifrenizdir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi ilgili boşluklara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra “Giriş” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle EBA giriş işlemini yapmış olacaksınız. Sistem menüsünden yapmak istediğiniz işlemi seçerek kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Giriş yapmış olduğunuz sayfa üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu diğer sistemlere de giriş yapabilmeniz mümkündür. Açmış olduğunuz ilk giriş ekranı üzerinde bulunan kullanıcı girişi bölümünde sol tarafta bulunan MEBSİS girişi veya AÖL sistemi girişi bölümlerinin üzerine tıklayarak bu bölümlere de giriş yapabilmeniz mümkündür. Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu birçok uygulama vardır ve bu uygulamalar oldukça beğenilmektedir.

Haberin Devamı