Gazete Vatan Logo

EBA kurs girişi nasıl yapılır?

EBA (EĞİTİM BİLİŞİM AĞI) günümüzün gelişen teknolojisini eğitime uyarlayan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne ait sosyal platformdur. Fatih projesi ile eğitim hayatına giren EBA'da her sınıf seviyesine göre konu anlatımı, dergi ve video gibi farklı farklı e-içerik vardır. Öğrenciler her zaman her yerde bu içeriklere online olarak ulaşabilirler. Ayrıca EBA kurslarına başvuran öğrenciler istedikleri okulda istedikleri derse katılım sağlayabilirler. EBA'ya mobil uygulama sayesinde de erişim sağlanabilir.

EBA kurs girişi nasıl yapılır?

EBA, Milli Eğitim Bakanlığının ve gönüllü eğitim firmalarının hazırladığı dijital kaynaklarını paylaştığı sosyal bir eğitim platformudur. Ayrıca EBA, öğrencilere ürettiği kendi içeriklerini paylaşma fırsatını da veriyor. Bu sayede öğrencilerin daha yaratıcı ve daha üretken olması amaçlanmaktadır. Bu bilgi havuzunda EBA öğrenciye aradığı kaynağa kolayca ulaşıp araştırmalar yapmasına, derslerini pekiştirmesine ve kendi fikirlerini paylaşmasına imkan tanıyor. Bu sistem kapsamında öğrenciler ve öğretmenler için çeşitli yarışmalar düzenleniyor, bu sayede daha aktif bir öğrenme ve üretme ortamı hazırlanıyor.

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA'NIN AMACI NEDİR?

EBA, ezberci eğitimi bir kenara bırakıp öğrenciye farklı içeriklerle eğlenerek ve anlayarak öğretmeyi amaçlar. Her öğrencinin bilgiye ilgisini çeken içerikle ulaşmasını sağlayarak öğrencilerin teknolojiden alabilecekleri en büyük yararı almalarını sağlar. Eğitimde bilişim araçlarından faydalanmak bu noktada çok önemlidir.

Haberin Devamı

EBA, zengin içeriğiyle meraklı öğrencilerin meraklarını giderip onları yeni meraklara sürüklemek ve bilgi alışverişini sağlamak için her öğrencinin öğrenme stiline göre farklı içerikler sunar. İçerikler görsel-sözel-işitsel gibi zeka türleri için özel olarak kategoriler halinde sınıflandırılmıştır.

EBA tüm öğretmenleri aynı platformda toplayarak eğitimde birliği sağlar. Bu eğitim platformunda farklı öğretmenlerin yükledikleri içerikler sayesinde öğretmenler birbirlerinden faydalanır ve fikir alır. Bu sayede EBA öğretmenlerin, farklı yöntemlerle öğrencilerin daha basit ve hızlı anlayacakları şekilde konuyu işlemesini sağlar.

EBA (EĞİTİM BİLİŞİM SİSTEMİ) KURS GİRİŞİ

Öncelikle EBA'nın resmi sitesine MEBBİS, E-Okul, EBAKOD veya açık öğretim bilgileri ile giriş yapılır. Ayrıca örgün öğretimdeki öğrencilere giriş yapabilmeleri için şifre dağıtılır, dileyen öğrenciler o şifreyi kullanarak giriş yapabilir. Giriş yapmadan EBA içeriklerinin bir kısmına ulaşılabilse de EBA'nın tüm içeriklerinden faydalanmak ve kurs başvurusu yapmak için sisteme giriş yapmak zorunludur. EBA kurs başvurusu Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi veya özel ilk ve orta öğretimde ve açık öğretimde eğitim gören öğrenciler tarafından yapılabilir. Özel öğretime kayıtlı öğrenciler bulundukları ilçeden şifre alır ve başvurusunu tamamlar. Açık öğretimde kayıtlı bulunan öğrenciler ise halk eğitim merkezinden şifre alarak başvuru yapabilir.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yaptıktan sonra başvuru yapan öğrencilerin başvurdukları okulda ilgili dersin kursuna on kişilik katılım sağlandığı takdirde kurs açılır. Öğrenciler başvurdukları kursa devam etmedikleri takdirde kayıtları silinir.

EBA KURS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILIR?

2017-2018 eğitim dönemi içerisindeki başvuru ve kayıt dönemi 18 Şubat 2018 tarihinde sona ermiştir. 2018 yaz dönemi için başvuru yapmak mümkündür. Yaz dönemi başvuruları 19 Haziran 2018 tarihinde başlayıp 24 Haziran 2018 tarihinde sona erecektir. 2 Temmuz 2018 tarihinde ise yaz dönemi kursu başlayacaktır.

Haberin Devamı