Gazete Vatan Logo

EBA kurs giriş şifresi ile ders tekrar videolarını izleyin!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı üzerinden en güncel ders içeriklerine ulaşılabiliyor. Öğretmenler ve öğrenciler e-ders içeriklerinin yer aldığı EBA kurs portalı üzerinden sadece dakikalar içerisinde zengin bir eğitim hizmeti alabilme şansına sahip olabiliyor. Ayrıca EBA kurs portalı içerisinde hem öğretmenler hem de öğrenciler kendi ders notlarını da paylaşabiliyor.

Türkiye’de eğitimde modern teknolojiyi etkin şekilde kullanan ve bu doğrultuda çok önemli projelere imza atan Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortamdaki en yeni hizmeti ise Eğitim Bilişim Ağı oluyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin elektronik ortam üzerinde kullanabildikleri bir sanal eğitim portalı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı, Türkiye’de eğitim alanında devrim niteliğinde bir yenilik yaratıyor. Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan dershanelerin yerine öğrencilerin ek ders alabilecekleri veya üniversite sınavlarına hazırlık için hazırlık takviyesi alabilecekleri herhangi bir eğitim kurumu kalmamış oldu. Bu durum öğrencilerin okul derslerindeki başarılarından, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve ortaöğretim mezunlarının girdikleri YGS ve LYS sınavlarındaki başarı derecelerine kadar son derece olumsuz etkilerde bulunabilen bu durumun öğrenciler için yaratmış olduğu mağduriyetin önüne geçilebilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs portalı hizmetleri faaliyete geçirildi.Öğrencilerin elektronik ortam üzerinde e-Okul sisteminden sonra en çok kullandığı sanal ortam odaklı eğitim projesi de Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’dır.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan bir sanal eğitim portalı olması sayesinde tüm öğrencilerin son derece pratik bir şekilde bulunduğu her yerden içeriklerinden yararlanabilme şansına sahip olabildiği EBA kurs portalı ile öğrenciler eğitimde okul derslerinin yanı sıra takviye edici ve tamamlayıcı niteliklerde ders içeriklerinden yararlanabiliyor. Özellikle de öğrencilerin okul derslerinde anlamadıkları veya geride kaldıkları dersler ve konular ile ilgili olarak farklı bir anlatım tarzından yararlanarak, o ders veya konuyu iyi bir şekilde anlayabilmesi hususunda son derece önemli bir avantaj sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı tamamen interaktif bir yapıda hizmet vermektedir. Böylelikle elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı üzerinde yer alan eğitime gönül vermiş firmaların özel ders içerikleri, öğretmenler tarafından paylaşılan ders içerikleri gibi tamamı MEB denetim ve kontrolünde olan ders içeriklerini inceleyebildiği gibi akranları olan diğer öğrencilerin paylaşmış olduğu kendi ders not ve içeriklerinden de faydalanabiliyor. Aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı içerisinde öğrenciler, kendi ders notlarını diğer arkadaşları ile paylaşabilme şansına da sahip olabiliyor.

Öğrencilerin eğitim yılı öncesinde seçmiş oldukları ek derslerde ihtiyaç duyulan çoğunluğun sağlanması durumunda öğrenciler, derslerinin yanı sıra ek dersler ile üniversite sınavına hazırlıklarında destek alabilmesi sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA giriş ekranından kolay bir şekilde giriş işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Üniversite sınavına hazırlık aşamasında öğrencilerin seviyelerine uygun olarak, eğitim yılı öncesinde seçecekleri derslerden standart derslerinin yanı sıra ek dersler ile sınava hazırlıklarında takviye alabilmesi sağlanıyor. Öğretmenler ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı içerisinde müfredata göre uyumluluk taşıyan ve diğer öğretmenler tarafından paylaşılmış olan ders içerik ve kaynaklarını kullanabildiği gibi kendi hazırlıklarını da kolay bir şekilde paylaşabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı