Gazete Vatan Logo

EBA kurs başvurusu... EBA girişi nasıl yapılır?

EBA kurs başvurusu yapmak için neler gerekiyor? EBA girişi nasıl yapılır? Sorularının yanıtları haberimizde yer alıyor. EBA yarışma tarihleri ve ikinci dönem kursları belli oldu, işte konuya dair merak edilen tüm detaylar...

EBA kurs başvurusu... EBA girişi nasıl yapılır?

2018 yılı EBA yarışmaları için başvuru tarihleri duyuruldu. Pek çok önemli bilgiye ulaşılabilen "eba.gov.tr" sistemine nasıl giriş yapılır? 14 Ocak tarihinde sona eren EBA birinci dönem sonrası yeni sezon ne zaman başlayacak?

2018 EBA YARIŞMA BAŞVURU TARİHLERİ

EBA yarışmaları için başvuru tarihleri;

- 1. EBA Kısa Film Senaryo Yarışması 26 Şubat - 16 Mart

- 2. EBA Resim Yarışması için son başvuru tarihi 30 Mart

- 4. EBA Kısa Film Yarışması 26 Mart - 9 Nisan

- 4. EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması 10 Ocak - 2 Nisan

Yarışmalar hakkında detaylı bilgi, eba.gov.tr internet sitesinden alınabilir.

2018 EBA KURS TARİHLERİ

EBA kursları için birinci dönem 14 Ocak’ta sona erdi. 3 Mart’ta dersleri başlayacak ikinci dönem kursları için başvurular, 7- 18 Şubat tarihleri arasında alınacak. Yaz dönemi kurs başvuruları ise 18-24 Haziran tarihleri arasında alınacak ve dersler 2 Temmuz’da başlayacak.

EBA kursları için sınıf mevcudu 20’den fazla ve 10’dan az olamaz. Öğrenci sayısının 20’yi geçtiği durumlarda, dersler için ikinci sınıf açılabilir. Kurs için tek sınıf varsa, sınıfın kapasitesi göz önünde bulundurularak sınıf mevcudu 25’e çıkartılabilir.

Haberin Devamı

EBA KURSLARINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

EBA kurslarına; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, özel okullar, açık öğretim okullarında okuyan öğrenciler ile mezun durumunda bulunanlar başvuru gerçekleştirebilir.

Kurs başvurusunu örgün öğretim öğrencileri, okullarından alacakları şifre ile yapabilir. Özel öğretim öğrencileri, bulundukları ilçede kurs merkezinden şifre temin ederek, başvurularını yapabilirler. Açık öğretim öğrencileri de e-Kurs şifrelerini halk eğitim merkezlerinden alarak, başvurularını tamamlayabilirler.

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA, farklı modüllerden oluşur. Bu modüller; kitap, video, dergi, yarışma ve ses kaydıdır. Haber modülünde; öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılan çalışmalar bulunur. Kitap modülünde; öğrenciler için derslerine yardımcı olacak kitapların PDF ve e-Kitap halleri yer alır. Dergi modülünde; bilim, kültür ve eğitim dergileri bulunur. Video modülünde; ö

Haberin Devamı