Gazete Vatan Logo

EBA kurs başvuruları nasıl yapılıyor? Başvurular hangi tarihte bitecek

EBA kurs başvuru işlemlerinin nasıl yapıldığı adaylar tarafından oldukça merak ediliyor. 13 Şubat tarihinde başlayan EBA kurs başvurularına ilişkin tüm detayları sizler için derledik. Bir diğer merak edilen konu ise EBA kurs başvurularının ne zaman sona ereceği oldu...

EBA kurs başvuruları nasıl yapılıyor? Başvurular hangi tarihte bitecek

EBA kurs başvurularına start 13 Şubat Pazartesi günü verildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan EBA kurs başvurularının son tarihi 19 Şubat olarak belirlendi. Peki EBA kurs başvuruları nasıl yapılıyor? İşte EBA kurs başvurularına ilişkin detaylar...

EBA 2. dönem kurs başvuruları 13 Şubat ile 19 Şubat arasında yapılacak. Öğrenci ve öğretmenlerin başvuruda bulunmak için EBA sistemine giriş yapmaları gerekmektedir.

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.

Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapacak.

Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapacak.

Haberin Devamı

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenler arasından devam etmek istedikleri kurslara tercihte bulunarak başvuru yapacak.

EBA KURS SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖĞRETMEN BAŞVURULARI

Kuslarda görev almak isteyen öğretmenler Mebbis şifreleriyle e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunacaklar.

Kadrolu öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu 9 No’lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunacaklar.

Öğretmenler görev yapmak istedikleri üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilecekler.

Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler

“Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilecekler.

Ders ücreti karşılığında görev almak isteyen ücretli öğretmenler, e-kurs modülü üzerindensisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yapacak. Daha sonra sistemden alacakları ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştıracaklar.

Haberin Devamı

EBA NEDİR?
Eğitim Bilişim Ağı ya da kısaca EBA, Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan sosyal nitelikli eğitsel elektronik içerik ağı. Bakanlığa bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanmıştır ve işletilmektedir[3]. Öğretmen ve öğrencilerin FATİH Projesi kapsamında ihtiyaç duydukları ders materyallerini çevrimiçi olarak sunmaktadır. Eğitime yardımcı olacak içerikler genel ağ üzerinden hizmet veren eba.gov.tr sitesinde kategorik şekilde yüklenmektedir. 17.5 milyon öğrenci ve 993 bin öğretmeninelektronik ortamda ders içeriklerine ulaşmasını sağlamaktadır
Ağın amacı; ihtiyaç duyulan yerlerde bilgi teknolojisi kullanılarak teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir. MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan dijital kaynaklar mevcutken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunabilmektedirler. Veliler ve öğretmenler eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilmekte, eğitime katkıda bulunabilmektedirler.
2011-2012 eğitim öğretim yılında başlayan FATİH Projesi birçok okula LCD panelli etkileşimli tahta, internet ağ altyapısı ve çok fonksiyonlu yazıcı getirmiştir. Öğretmen ve öğrencilere de tablet PC dağıtılmış, tahta ve tabletlerde işlenecek ders materyali için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kurulmuştur. Farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri kapsamak, bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime yön vermelerini sağlamak, teknolojiyi etkili kullanmak amacıyla tasarlanmıştır.Ne var ki öğrenci ve öğretmenler sistemin kullanışsız olduğunu çeşitli araştırmalarda belirtmişlerdir.
01.12.2016 tarihinde yayımlanan 4. sürümde yeni logosu, yeni sloganı (Eğitim, daima...) ve yeni özellikleriyle kullanıma açılmıştır. Bu sürümde EBA Haber Modülü sosyal medyada paylaşılabilir hâle getirilmiştir. Ayrıca mobil uygulama kullanıma açılmıştır.

Haberin Devamı