Gazete Vatan Logo

EBA girişi nasıl yapılır? Kurslara kimler başvurabilir?

EBA, sunduğu farklı içerikleri ile öğrencilerin derslerine yardımcı kaynaklar sağlar. EBA kursları için başvurular eba.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Kurslar her yıl 3 dönem olarak düzenlenir. EBA girişi nasıl yapılır? Kurslar için kimler, nasıl başvuru yapabilir?

EBA girişi nasıl yapılır? Kurslara kimler başvurabilir?

EBA, farklı modüllerden oluşur. Ders kitaplarından dergilere, videolardan yarışmalara kadar birçok içerik öğrenciye sunulur. Öğrenciler EBA’ya giriş yaparak sunulan içeriklerden yararlanabilirler. Birinci dönemin ardından 18 Şubat’ta başvuruları sona eren ikinci dönem dersleri 3 Mart 2018’de başladı. EBA kurslarının yıl içerisindeki üçüncü dönemi yani yaz dönemi kursları da 2 Temmuz itibariyle başlayacak.

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA’ya giriş, eba.gov.tr internet sitesinden yapılır. Kullanıcılar giriş için; e-Okul bilgileri, Mebbis bilgileri, EBAKOD ve açıköğretim bilgilerini kullanılabilir. Giriş işlemi yapılmadan, sunulan içeriklerin tamamına erişim sağlanamaz. EBA giriş işlemi sonrasında kurslar için başvuru da yapılabilir.

EBA KURS BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

EBA kurs başvurusu; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, özel okullar ve açık öğretim öğrencileri ile mezun durumunda bulunan öğrenciler tarafından yapılabilir.

Haberin Devamı

Örgün öğretim öğrencileri, okullarından şifrelerini alarak kurs için başvuru yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri bulundukları ilçedeki kurs merkezinden e-Kurs şifresi alabilir ve başvurularını tamamlayabilirler. Açık öğretim öğrencileri ise e-Kurs şifrelerini halk eğitim merkezlerinden temin ederek kurs başvurularını yapabilirler.

2017-2018 EBA KURS TARİHLERİ

EBA kursları için ikinci dönem başvuruları 18 Şubat tarihinde sona erdi. İkinci dönem dersleri 3 Mart’ta başladı.. 2 Temmuz’da başlayacak yaz dönemi kurslarının başvuruları ise, 18-24 Haziran tarihleri arasında alınacak.

EBA kurslarında sınıf mevcudu 10’dan az ve 20’den de fazla olamaz. Öğrenci sayısının 20’yi geçmesi durumunda ikinci sınıf açılabilir. EBA kursu için tek sınıf mevcutsa, sınıfın kapasitesi de göz önüne alınarak sınıf mevcudu 25’e kadar çıkartılabilir.

EBA YARIŞMA BAŞVURU TARİHLERİ

EBA yarışmaları için başvuru tarihleri sona ermeye başladı. EBA yarışmaları için başvuru işlemi devam eden yarışma;

Haberin Devamı

- 1. EBA Kısa Film Yarışması 26 Mart - 9 Nisan

Başvurusu devam eden ya da başvuru tarihi geçmiş olan yarışmalar hakkında detaylı bilgiye, eba.gov.tr internet sitesinden ulaşılabilir.