Gazete Vatan Logo

EA paylaştı! FIFA 20 için 3 ipucu...

Electronic Arts, günümüzün en popüler futbol oyunlarından biri olan FIFA 20'de işinize yarayabilecek 10 farklı ipucunu paylaştı. Bu ipuçları, doğru zamanlarda kullanırsanız oyunda rakibinize karşı mutlak bir üstünlük kurmanıza yardımcı olabilir.

EA paylaştı! FIFA 20 için 3 ipucu...

Dünyanın en popüler futbol oyun serisi olan FIFA, yüzlerce farklı ülkede milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor. Oyunun geliştiricisi EA Sports, FIFA 20’yi geçtiğimiz ekim ayında piyasaya sürdüğünden bu yana Ultimate Team, Kariyer ve diğer modlara sürekli yeni içerikler ekliyor. Hatta bunların içinde herkesin bilmediği, oyunda size üstünlük sağlayabilecek bazı özellikler var.

Geçtiğimiz günlerde resmi FIFA hesabı, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda sprint tekniklerinden kaleci talimatlarına kadar değişen, oyunda size üstünlük sağlayabilecek bazı ipuçları paylaştı. Gelin, tüm bu ipuçlarının neler olduğuna ve nasıl kullanabileceğinize daha yakından bakalım.

1. Hug Sideline:

FIFA 20'de ‘Hug Sideline’ özelliğinin kullanılması, 4-2-3-1 ve 4-2-2-2 formasyonlarında ofansif orta saha oyuncularını etkilemez. Bunun yerine sadece LM, RM, LW ve RW pozisyonlarında oynayan oyuncular etkilenir. Taktiği aktifleştirmek için D-Pad’de önce yukarı ve sonra sağa basmanız yeterli olacaktır.

2. Slalom Dribling:

Haberin Devamı

Slalom dribling sayesinde sahada herhangi bir yerdeki dar alanları daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Hareketi yapabilmek için LB/L1 tuşuna basılı tutup sol analog tuşuyla hareket etmeniz gerekiyor. Böylece normal top sürme yerine yana, ileri veya geriye doğru etkili bir şekilde top sürebilirsiniz.

3. Takım presi:

Birçok oyuncu, D-Pad ayarlarından aktif edilebilen takım presini kullanıyor ancak çoğu bunun ne işe yaradığını tam anlamıyla bilmiyor. Bu özelliği aktifleştirdiğinizde mevcut taktiğiniz, defansif bir şekilde sürekli olarak baskı kurmaya ayarlanıyor. Bu noktada özelliği oyunun başlarında etkinleştirmemenizi tavsiye ederiz zira oyuncularınız erkenden yorulabilir.