Gazete Vatan Logo

e-YDS sınavı ne zaman? Başvurular devam ediyor!

YÖKDİL geç başvuru sayfasının açılmasından sonra gözler E-YDS takvimine çevrildi. Yabancı dil puanı için sınavlara hazırlanan öğrenciler, YDS (Yabancı Dil Sınavı), e YDS /elektronik YDS) ve YÖKDİL (Yüksek Öğretim Kurumu Dil Sınavı) sınavına kayıt yaptırıyor. E YDS 2019 11. Sınav bilgileri ve kayıt koşullarını derledik. E YDS sınavı ne zaman?

e-YDS sınavı ne zaman? Başvurular devam ediyor!

ÖSYM'nin resmi sınav takvimine göre e -YDS 2019/11 İngilizce sınavı başvuruları devam ediyor. YÖKDİL sınavına giremeyecek olanlar ya da daha fazla çalışmak isteyenler, gözlerini başvuruları devam eden e-YDS sınavı ne zaman sorularına çevirdi. İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinden ayrı olarak yapılacak e - YDS İngilizce sınavı 19 Ekim’de olacak.

E-YDS BAŞVURUSU KONTENJAN DOLUNCA KAPANACAK

11 Eylül’de başlayan e-YDS sınav başvuruları devam ediyor. 10 Ekim saat 23:59’a kadar devam edecek başvurularda kontenjan sınırı var. Kapasite dolduğunda başvuru süresi tamamlanmamış olsa bile sınav ücreti ödeme işlemi sonlandırılır.

E-YDS BAŞVURU KOŞULLARI

Bilgisayar kullanım desteği yoktur

  • e-YDS elektronik ortamda yapılır. Bu nedenle sınava başvuracak adayların kişisel bir bilgisayarı kullanma bilgisine/becerisine sahip olmaları gerekir. Sınavda, adaylara bilgisayar kullanma eğitimi veya herhangi bir şekilde bilgisayar kullanım desteği sağlanmaz.

Görevliler herhangi bir açıklama yapmaz

  • e-YDS’nin uygulanması ile ilgili tüm bilgilendirmeler elektronik ortamda yapılır. Adaylara sözlü/yazılı danışmanlık hizmeti verilmez, sınavda yazılı ve/veya sözlü bilgilendirme yapılmaz. Sınav süresince görevlilerin adaylarla konuşması, iletişim kurması yasaktır. Adaylara görevliler tarafından sınava ilişkin açıklama yapılmaz. Adaylar sınava ilişkin tüm bilgilendirmeleri elektronik ortamda edinirler. Bu nedenle sınava katılmak isteyen adayların başvuru için sınav ücretini ödemeden önce internet ortamında yapılacak örnek e-YDS’ye katılmaları gerekmektedir.

Sağlık sorunu olanlar için tek kişilik salon uygulaması yoktur

  • e-YDS’de okuyucu ve/veya işaretleyici yardımı ile tek kişilik salon uygulaması bulunmaz. Engelli/sağlık sorunu olan adaylardan engeli/sağlık sorunu nedeniyle tek kişilik salonda sınava girmesi gereken, okuyucu ve/veya işaretleyici yardımı talep edenler, e-YDS’ye başvurmamalıdır.

Sağlık sorunu olanlar araç gereç gereksinimleri başvuru sırasında bildirmeli

  • Bu adaylar sınava katılmak için sınav ücreti ödemiş olsa bile eSınav Merkezlerinde adayın engeline/sağlık sorununa yönelik bir düzenleme yapılamaz, ÖSYM’ye gönderilen sağlık kurulu raporları ve/veya bu amaçlı dilekçelere işlem yapılmaz. Bunun dışında engeli veya sağlık sorunu nedeniyle sınavda herhangi bir araç gerece ihtiyaç duyan adaylar, raporlarında ve Sınava Giriş Belgelerinde yazılmış olması kaydıyla ilgili araç gereçle sınava alınırlar. Sınava Giriş Belgelerinde yazılı olmayan hiçbir araç gereç vb. e-sınav binalarına girişte kabul edilmez. Görme engelli adaylar, talep etmeleri halinde ekran okuyucu veya ekran büyüteci ile sınava alınır. Bu adaylar, ekran okuyucu veya ekran büyüteci taleplerini başvuruda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye bildirirler. Ekran okuyucu ile sınava giren adaylara ek süre verilir, bu bilgi adayların Sınava Giriş Belgelerine de yansıtılır.

Görme bozukluğu olanlar ekran büyüteci talep edebilir

  • Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu vb. oranı %25 ve üzerinde olan az gören adaylara da (ekran büyüteci talep eden veya etmeyen) ek süre verilir ve bu bilgi adayların Sınava Giriş Belgelerine de yansıtılır. Görme engelli adaylardan ekran okuyucu veya ekran büyüteci ile sınava girmek isteyenler, Ankara e-Sınav binasında sınava alınırlar. Görme engelli adaylardan sınavda ekran okuyucu ve ekran büyüteci yazılımları kullanacaklar için gerekli klavye ve kulaklık bulunmaktadır. Adaylara ekran okuyucusu programları kullanma ile ilgili bilgilendirme yapılmaz. Sınav günü, sınav saatinden önce görme engelli adaylar, ekran okuyucu veya ekran büyüteci yazılımlarını kendi kişisel ayarlarına getirebilirler. (bu madde ile ilgili detaylı bilgiye dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/e-YDS/kilavuz23052019.pdf sayfasından erişebilirsiniz.)

e-YDS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

SINAVDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

  • 2019 e-yds sınava giriş belgesi.
  • Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport.(sürücü belgesi ve meslek kimlik kartları geçerli değildir)
  • YÖK’ÜN YDS’DE BELİRLEDİĞİ BARAJ PUANLARI
  • Doçent adayları için 100 üzerinden en az 65
  • Doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adaylar için 100 üzerinden en az 55 puan
  • Diğer adaylar için 100 üzerinden 65 şeklinde düzenlenmiştir.

e-YDS YILDA KAÇ KEZ YAPILIR?

Haberin Devamı

e- YDS her 2 ayda bir yapılır.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ DETAYLARI