Gazete Vatan Logo

E-YDS başvuruları ne zaman sona erecek?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden, 25 Ocak 2017 tarihinde e-YDS başvuruları ile ilgili açıklama gelmişti. Peki e-YDS başvuruları, deneme sınavı ve sınavla ilgili diğer detaylar neler? Hepsini ve daha fazlasını haberimizde bulabilirsiniz.

E-YDS başvuruları ne zaman sona erecek?

E-YDS sınavları, Yabancı Dil Sınavları’nın elektronik ortamda düzenlenmesi ve uygulanmasıdır. Elektronik ortamda düzenlenen e-YDS sınavında, sorular bilgisayar ekranı yardımıyla veya adaylara verilen kulaklıklar aracılığı ile adaylarla paylaşılır. E-YDS için, sınava girilebilecek binalar yalnızca elektronik sınav merkezleridir, bu nedenle sınava girecek kişi kontenjanı elektronik bina kontenjanı ile sınırlıdır. E-YDS sınavının soru içerikleri ve sınav süresi ise YDS ile aynıdır. E-YDS sınavında adaylara verilecek süre 180 dakika olarak belirlenmiştir. E-YDS 2017/1 için 2 Ocak 2017’de ÖSYM’den açıklama gelmiş, başvuruda sınavla ilgili merak edilen birçok bilgi adaylarla paylaşılmıştı.

Adayların, e-YDS 2017/2 için bekledikleri açıklama ÖSYM resmi sitesinden 25 Ocak 2017 tarihinde gelmişti.

E-YDS BAŞVURU HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

ÖSYM’nin E-YDS Başvuruları ile İlgili Açıklaması

E-YDS 2017/1 başvuruları başlığı ile yayımlanan açıklama şöyleydi;

Haberin Devamı

‘e-YDS 2017/2 İngilizce alanında, 25 Şubat 2017 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacaktır. Sınava başvurular, 25 Ocak – 16 Şubat 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Sınav, saat 14:30’da başlayacak ve 180 dakika sürecektir. e-YDS’de kapasite artışı nedeniyle; e-YDS Kılavuzu’nda yer alan ‘e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.’ koşulu e-YDS 2016/11 itibariyle ‘e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.’ şeklinde değiştirilmiştir.’’

Açıklamada, başvuru ücretleri, tarihleri ve sınavların yapılacağı elektronik sınav merkezi görevi gören binaların kontenjanlarına kadar birçok konuda bilgi verildi. Buna göre, hali hazırda başvuru dönemi içerisindeyiz ve başvurular 16 Şubat 2017 tarihine kadar sürecek. Kontenjan ise 4503 olarak sınırlanmıştır.

E-YDS Deneme Sınavları

Haberin Devamı

E-YDS gibi sınavlar, yabancı dil bilgisi haricinde elektronik ortamda düzenlendiği için bilgisayar kullanabilme yeteneği de gerektirdiğinden, e-YDS için deneme sınavları uygulanmaktadır. Deneme sınavlarının amacı, ÖSYM’nin düzenlediği e-YDS ve e-ALES gibi sınavlarda adaylara sınav arayüzlerini tanıtmış olmak ve daha önce bu sınavlarda çıkmış soruları deneme sınavlarında adaylara sorarak adayların hazırlanmasına yardımcı olmak. Örneğin, e-YDS deneme sınavlarında sorulan sorular, daha önce yayınlanmış olan İngilizce yabancı dil soruları arasından seçilmektedir. Bu nedenle, e-YDS gibi elektronik ortamda düzenlenecek sınavlara girecek adayların, bu deneme sınavlarına girip kendilerini denemeleri ve tecrübe kazanmaları oldukça önemlidir.

E-YDS’ye Başvuru Koşulları

E-YDS elektronik ortamda yapılacağı için, ÖSYM’nin hazırladığı e-YDS kılavuzunda bulunan sınav başvuru koşulları altında, adayların kişisel bilgisayar kullanma becerisine sahip olmaları gerektiği yazmaktadır. Çünkü, sınav öncesi ve sınav sırası herhangi bir bilgisayar kullanma eğitimi veya yardımı sağlanmamaktadır. Adaylar, sınava ilişkin bütün bilgileri elektronik ortamdan alırlar.

Haberin Devamı

Herhangi bir engeli veya sağlık sorunu bulunan adayların, ve bu nedenle herhangi bir araç gerece ihtiyacı olan adayların, bu durumu sınav giriş belgelerinde bulundurmak kaydıyla sınav alanına alınabilirler.

Adaylara sınava ilişkin bilgilendirme sınav esnasında yapılamayacağı için, adayların örnek e-YDS’lere çalışmış ve koşulları bilerek sınava gelmeleri gerekir.

2017 Yılı İçerisinde Düzenlenecek Diğer YDS Sınavları

Haberimizde, e-YDS 2017/1 ve 2017/2 ile ilgili detaylar vermiştik. E-YDS 2017/3, 2017/4 ve 2017/5 tarihleri de belli oldu. Buna göre, E-YDS 2017/3, 18 Mart 2017 tarihinde düzenlenecek. Başvuru tarihleri ise 23 Şubat 2017 ile 9 Mart 2017 tarihleri arası. E-YDS 2017/4 ise 29 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek, 22 Mart ve 22 Nisan 2017 tarihleri de başvuru tarihleri olarak belirlendi.

E-YDS 2017/5 ise 27 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek ve başvurular 3 Mayıs ile 18 Mayıs 2017 tarihleri arası yapılacak.

Haberin Devamı