Gazete Vatan Logo

E-YDS başvuruları nasıl yapılıyor! Başvurularda bugün son gün!

E-YDS başvuruları için bugün son gün. 29 Eylül'de başlayan E-YDS başvuruları nasıl yapılıyor. İşte E-YDS başvurularına dair detaylar...

E-YDS başvuruları nasıl yapılıyor! Başvurularda bugün son gün!

E-YDS için başvurularda son gün yaşanıyor. 29 Eylül tarihinde yapılan başvuruların bugün sona erecek olması adayları telaşlandırdı. Peki E-YDS başvuruları nasıl yapılıyor. İşte tüm detaylarıyla E-YDS başvuruları...

ÖSYM'DEN YAPILAN E-YDS AÇIKLAMASI

e-YDS 2016/10 Başvuruları

e-YDS 2016/10 İngilizce alanında, 15 Ekim 2016 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacaktır. Sınava başvurular 29 Eylül - 3 Ekim 2016 tarihleri arasında olacaktır. Sınav, saat 14.00’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir.

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 1707, İstanbul’da 431, İzmir’de 72 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.

Haberin Devamı

Adaylar, Deneme e-Sınav Uygulamasına ve e-YDS 2016/10 Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylara saygıyla duyurulur.