Gazete Vatan Logo

e-YDS başvuru işlemleri ne zaman sona eriyor?

e-YDS başvuruları 2 Ocak'ta başladı. Binlerce kişinin başvurduğu e-YDS için çok az bir zaman kaldı. Yarından sonra e-YDS'ye başvuran kişilerin işlemleri kabul edilmeyecek. İşte adaylar tarafından merak edilen sınavla ilgili tüm detaylar...

e-YDS başvuru işlemleri ne zaman sona eriyor?

ÖSYM'nin düzenlediği e-YDS için başvurular 2 Ocak tarihinde başlamıştı. ÖSYM'nin yaptığı duyuruya göre e-YDS başvuru işlemleri 12 Ocak'ta yani yarın sona erecek. Peki e-YDS başvuruları nasıl yapılabilir? Ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

e-YDS kılavuzundan bilgi alarak sınav ücret fiyatını öğrenebilir ve ilgili bankaya ücreti yatırabilirsiniz.

2017 e-YDS KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

ÖSYM TARAFINDAN E-YDS İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA

İşte ÖSYM'nin YDS ile ilgili açıklaması;

"6114 sayılı Kanun’un 3. Maddesi 2. Fıkrasının (a) bendinin verdiği yetki ile 2014 yılında Merkezimiz tarafından bilgisayar üzerinde (elektronik sınav) yapılmaya başlanan Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS), 2017 yılında da devam edecektir.

4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında yapılacak olan e-YDS, aynı Yönetmelik uyarınca Merkezimiz tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile eşdeğerdir. e-YDS’ye giren adayların kazanmış oldukları haklar, YDS’ye giren adayların kazanmış oldukları haklarla aynıdır. e-YDS Kılavuzu’nda yer alan ‘e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.’ koşulu e-YDS 2016/11 itibariyle ‘e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.’ şeklinde değiştirilmiştir.

Haberin Devamı

2017 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) sınav tarihleri ve Deneme e-Sınav Uygulaması, aşağıdaki bağlantılarda sunulmuş olup e-YDS elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir."