Gazete Vatan Logo

e-ticarette son durak!

Ölü yatırım demedi, hizmeti tüketicinin ayağına götürdü

Evlilikten sünnete e-ticaret sitesi olur da cenaze için gerekli malzemelerin satıldığı site olmaz mı? Cenazemarket.com; top pamuktan kefene her ihtiyacı kapıya kadar getiriyor.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) verilerine göre Türkiye’de e-ticaret sektörü hacmi geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 40 artarak 35 milyar liraya ulaştı. Bu alanda mücevherden organik gıdaya, giyimden yeme-içmeye, evlilikten sünnete her türlü ihtiyaca cevap veren internet siteleri hizmet veriyor. Bu siteler içinde biri var ki herkesin birgün ihtiyacı olan ürünleri satıyor. Cenazemarket.com adıyla hizmet veren site bir anlamda e-ticarette gidilecek son nokta olarak bile nitelendirilebilir. Zira sitede yaşarken değil öldükten sonra ihtiyaç duyulacak malzemeler satılıyor.

Her malzeme mevcut

1992 yılından bu yana cenaze malzemeleri konusunda toptan ve perakende hizmet veren Fempa Ltd., kefenden tabuta, top pamuktan gülsuyuna, patiskadan baş tahtasına, ceset torbasından peştemale kadar her türlü ürünün internet üzerinden satışını da yapmaya başladı. Bir aile şirketi olan Fempa’nın ortaklarından Murat Arslanoğlu, internet sitesiyle belediyelerin ve bireysel tüketicilerin ürünleri görerek almasını sağlamak istediklerini söyledi.

Amaç ürünleri göstermek

Arslanoğlu, “1992 yılından bu yana cenaze hizmetleriyle ilgileniyoruz. Antalya ve Alanya’da ofislerimiz var. Türkiye’nin her yerine ürün gönderiyoruz. İnternet sitesiyle amacımız ürünlerimizi göstermek ve daha fazla kişiye ulaşmak. Cenaze işlemlerini genelde belediyeler ücretsiz yapıyor ama hastası olanlar önceden bu malzemeleri almak istiyor. Onlara da bu imkanı sunmak istedik” dedi.

Kefen 125, top pamuk 20 TL

PEKİ cenazemarket.com’da fiyatlar nasıl? Saten tabut içi örtüsü 175 TL, nakil tabutu 300 TL, ceset gömleği 35 TL, şişman erkek kefen takımı 135 TL, şişman kadın kefen takımı 140 TL, kadife tabut örtüsü 65 TL, yıkama lifi 5 TL, branda ceset torbası 55 TL, yabancı uyruklular için nakil tabutu 1.100 TL, top pamuk 20 TL, standart defin tabutu 1.995 TL, 10’lu gülsuyu 47 TL, al yazma 15 TL, peştemal 8 TL.

Perakende satışlarda kefen ilk sırada

MURAT Arslanoğlu’nun verdiği bilgiye göre satışlar toptan ve perakende de farklılık gösteriyor. Toptan satışlarda ceset torbası ilk sırayı alıyor. Belediyeler, yolcu taşımacılığı yapan şirketler yasal zorunluluk nedeniyle bu ürünü alıyor. Sadece Fempa yılda 10 bin adet civarında ceset torbası satıyor. Perakende de ise kefen takımı ilk sırada. Yeşil tabut örtüsü ve top pamuk ise en çok satılan diğer iki ürün...

Haberin Devamı