Gazete Vatan Logo

e-ticarette en büyük payı Aras Kargo aldı

Aras Kargo, Türkiye’de 3 milyon siparişi kapsayan KOBİ e-ticaret Raporu’na göre KOBİ’lerin en çok tercih ettiği kargo şirketi oldu.

e-ticarette en büyük payı Aras Kargo aldı

3 milyondan fazla siparişi kapsayacak şekilde hazırlanan KOBİ e-ticaret Raporu açıklandı. KOBİ’lerin e-ticaret süreçlerine ışık tutmak amacıyla hazırlanan rapora göre 6 bin 500’den fazla sanal mağazadan 2017 yılında verilen siparişler analiz edildi. Aras Kargo KOBİ’lerin en çok tercih ettiği kargo şirketi oldu.

Buna göre kullanıcılar, kargo şirketi tercihlerine göre siparişlerinin yüzde 34’ünü Aras Kargo ile teslimat talebinde bulundu. Her 3 siparişten biri mobil cihazlar aracılığıyla gerçekleştirildi. Marmara; internetten en çok alışveriş yapan bölge olurken, tüketicilerin alışveriş için en çok Pazartesi gününü tercih etti. Online siparişler zamanlamalarına göre incelendiğinde kullanıcıların 14.00-16.00 saatleri arasında internetten alışveriş yapmayı tercih ettiği görüldü.

Saatte 15 bin kargo gönderdi
Aras Kargo, e-ticaretin ivme kattığı kargo sektöründe dünyadaki önemli oyunculardan biri olabilmek için hem operasyonel hem de metrekare olarak en büyük transfer merkezlerinden İkitelli Transfer Merkezi teknolojik olarak yeniledi. Bu yatırımla birlikte İkitelli kapasitesi saatte 5 bin 500 gönderiden 15 bine çıktı.

Haberin Devamı