Gazete Vatan Logo

E-ticaret için Türk yazılımcıyla çözüm üretecek

Hepsiburada, Ar-Ge Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Hepsiburada Ar-Ge merkezi; ‘e-ticaret sektörüne yönelik yenilikçi ve yerli çözümler üretmek’ hedefiyle 150 Türk mühendise istihdam sağlayacak

E-ticaret için Türk yazılımcıyla çözüm üretecek

Hepsiburada’nın Nisan ayında faaliyete geçirdiği Ar-Ge merkezi, Türkiye’de hızla büyüyen e-ticaret sektörüne teknoloji desteği sunuyor. Hepsiburada bu yatırımıyla, online alışveriş ekosistemine fayda sağlayacak yenilikçi projeler geliştirmeyi hedefliyor.

İnternetten alışveriş yapan milyonlarca tüketicinin beklentilerine yönelik çözümlerin ortaya çıkacağı merkezde özellikle; Türkiye’nin en geniş dijital ürün kataloğu olan Hepsiburada kataloğunun yönetimi, online pazarlama platformları, data-analiz sistemleri, kişiselleştirme motorları, perakende çözümleri, depo platformları, ödeme sistemleri ve uçtan uca teslimat alanlarında projelere öncelik verilecek. Tüm bu çözümleri geliştiren AR-GE merkezinde; yapay zeka, büyük veri, mikro servisler ve sınırsız ölçekli bulut tabanlı altyapılar gibi en son dijital teknolojilerden yararlanılacak. Bu yöntemler aynı zamanda, Türkiye’de söz konusu teknolojilerin bu denli büyük bir ölçekte uygulanması bakımından da ilk olma özelliği taşıyor.

Dijital dönüşüme destek

Haberin Devamı

Hepsiburada Teknoloji Başkanı Mittu Sridhara, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’de perakende sektöründeki tüm oyuncuların işlerini dijital alanda büyüteceği projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu alanda çalışan üniversitelerle yerli yazılımcılara, bilgisayar ve endüstri mühendisleriyle işbirliği olanağı sağlayarak yeni fikirler geliştirmeleri için ortam yaratmayı umuyoruz. Yeni merkezimizle ülkemizin dijital dönüşümünde önemli bir etki yaratacağımıza inanıyorum.”