Gazete Vatan Logo

E-ticaret ‘darbe’ yemedi sektör yüzde 25 büyüyecek

GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı, oyun ve seyahat hariç e-ticaretin geçen yıl 13-14 milyar TL civarında olan hacminin bu yıl % 25 artacağını söyledi

E-ticaret ‘darbe’ yemedi sektör yüzde 25 büyüyecek

GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı, Türkiye’de e-ticarek sektörünün bu yılı büyümeyle kapatacağını söyledi. Kantarcı, seyahat ve oyun hariç geçen yıl 13-14 milyar TL’lik büyüklüğe ulaşan sektörün bu yılı yüzde 25 büyümeyle kapatacağını kaydetti. Sektörü büyütmek için birçok işbirliğine imza attıklarını kaydeden Kantarcı, bu çerçevede Markafoni ve Lidyana’dan sonra ikinci el ürünler satan Gardrops’un da platformlarında yer aldığını söyledi.

Gardrops yatırımcılarından Sina Afra ile katıldıkları etkinlikte konuşan Öget Kantarcı, sözlerine şöyle devam etti:

“GittiGidiyor olarak diğer e-ticaret siteleri ve güçlü perakende markaları ile işbirlikleri yapmaya önem veriyoruz. Sektörün diğer oyuncuları ile rekabet içerisinde olmadığımız gibi bu tip işbirlikleri ile e-ticaret sektörünü hep beraber büyütürken beraber kazanacağımıza inanıyoruz. Gardrops ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile moda kategorisi altında kadınlara yönelik ürün gamımızı daha da çeşitlendirmiş olacağız. Bu stratejik işbirliğimiz ile GittiGidiyor’u ziyaret eden ve modayla yakından ilgilenen kadınların tüm ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Sina Afra ise “Kadınların gardıroplarındaki her şeyi satabilecekleri ve Türkiye’deki yüzbinlerce kadının dolabından alışveriş yapabilecekleri Gardrops’a oldukça güveniyoruz. Bu nedenle bu platforma önemli yatırımlar yaptı. Tüketim kültürünü değiştirmeye çalışıyoruzGardrops’ta yaş ortalaması 18-24 olan 700 bin üyemiz, 1.4 milyon adet ürünümüz var. Üyelerin yüzde 99’u kadın, aylık satış trafiği 20 bin adet ” diye konuştu.

Gardırobunu çocuklar için açtı

İkinci el moda sitesi Gardrops, GittiGidiyor Cadde platformunda yerini aldı. Gardrops mağazasında ikinci el ürünlerin yanısıra ünlülerin gardıropları ile dizilerde giyilen ürünlerinin satışı gerçekleştirilecek. Bu çerçevede ilk olarak Burcu Esmersoy’un gardırobu satışa çıktı. Esmersoy, kıyafetlerini Gardrops üzerinden satışa çıkardığını ve elde edilecek gelirin Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na (KORUNCUK) bağışlanacağını söyledi.

Haberin Devamı