Gazete Vatan Logo

E-SGM Giriş İle SGK GSS Borç Sorgulama Bilgisi Öğrenme

GSS borç sorgulama bilgisi öğrenme konusunda E-SGM portalından yararlanılmaktadır. GSS borç sorgulama ve SGK borç sorgulama yapmak sigortalılar için önemlidir. GSS borç sorgulama ve SGK prim borcunuz olup olmadığını öğrenmek için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Ülkemizdeki sağlık alanında yapılan değişiklik ile birlikte sigorta güvencesi olmayan kişilerin dahi sağlık sistemlerinden güvenli bir şekilde yararlanılması mümkün kılınmıştır. Bunun için de genel sağlık sigortası adı altında yeni bir sisteme geçilmiştir. Bu sistem otomatik olarak çalıştığı için GSS şartlarını taşıyan herkes sistem tarafından bu kapsam altına alınmaktadır. Bu nedenle de kişilerin GSS borcu olabilmektedir. Kişilerin bu tür durumlarda yüksek borçlardan etkilenmemek için GSS borçsorgulama işlemlerini yerine getirmesi gerekmektedir. Bu sayede kişinin bu sağlık sisteminden yararlanıp yararlanmadığı öğrenilebilmekte ve bu sayede borç olup olmadığı da görülebilmektedir.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

GSS sistemine dahil olmak için işsiz olunması ve başka birisi üzerinden sigorta kapsamına alınmaması gerekmektedir. Bu tür durumda olan kişiler otomatik olarak direk sisteme alınmaktadır. Bu tür konularda bilgi almak için E-SGM portalına giriş yapılması gerekmektedir. Bu portalda yer alan borç sorgulama bölümünden GSS borç bilgisi öğrenmek mümkündür. Bu bölüme giriş yapan vatandaşlar GSS ile ilgili tüm işlemleri görmesi mümkündür.

Haberin Devamı

Öyle ki GSS'nin hala devam edip etmediği, ne kadar prim ödendiği, aylık ne kadar prim ödemesi yapması gerektiği gibi tüm detaylar GSS sorgulama sonrasında sistem tarafından yayınlanmaktadır. Bu bakımdan GSS ile ilgili bu tür bilgilere ulaşmak isteyen kişiler GSS borç sorgulama yapması yeterli olmaktadır. Bu sayfa üzerinde ayrıca hangi tarihler arasında GSS kapsamına alındığı da detaylı bir şekilde görülebilmektedir.

Tüm bu bilgilerin dahilinde SGK borç sorgulama ve GSS ile ilgili diğer tüm işlemleriniz için belirtildiği gibi E-SGM portalına giriş yapılması yeterlidir. Ücretsiz olarak sunulan bu imkandan tüm vatandaşlar yararlanabilir. Özellikle GSS kapsamına alınabilecek durumda olanların mutlaka her ay sorgulama yaparak borç bilgisini kontrol etmesi gerekecektir.