Gazete Vatan Logo

E-SGK ve SSK SGK sorgulama işlemleri 22 Haziran 2016

Sosyal Güvenlik Kurumu’un e-SGK portalı hizmetleri ile dijital platformda SSK Bağkur sorgulama dönemi başladı. Hem SSK sigortası mükellefleri hem de Bağkur sigortası mükellefleri dakikalar içerisinde güncel sigorta dökümlerini SSK Bağkur sorgulama hizmeti ile öğrenebiliyor. Özellikle de internet erişiminin mümkün olduğu her noktadan e-SGK ve e-Devlet hizmetleri ile SSK Bağkur sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

E-SGK ve SSK SGK sorgulama işlemleri 22 Haziran 2016

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri sosyal güvence hizmetlerinde vatandaşa önemli ve çağdaş hizmet standartları sunuyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisini en aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmet uygulamaları aracılığı ile SSK Bağkur sorgulama gibi işlemler çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK portalı hizmet uygulamaları oldukça geniş bir kapsama ulaşıyor. 2006 yılında Türkiye’de modern çağın gerisinde kalan sigorta ve emeklilik hizmetlerinin çağdaş dünya standartlarına ulaştırılabilmesi ve vatandaşın karşı karşıya kaldıkları mağduriyetlerin önlenebilmesi amacı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu, modern hizmet anlayışıyla Türkiye’de sigorta ve emeklilik hizmetlerini daha modern standartlara ulaştırıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern çağ Türkiye’sinde özel sektörde çalışan vatandaşların sağlık güvencesi hizmetleri Sosyal Sigortalar Kurumu bünyesinde sağlanırken, kendi nam ve adına çalışan vatandaşlar için ise Bağkur sigorta kurumu tarafından sağlanmaktadır. Bu noktada her iki sigorta mükelleflerini hedef alan dijital hizmet uygulamaları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşlara sunuluyor. Bu kapsamda hem SSK sigortası mükellefleri hem de Bağkur sigortası mükellefleri güncel sigorta durum bilgilerini öğrenebilmek için artık Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçe müdürlüklerine giderek çok uzun saatler alabilecek sıra bekleme çilesi ve yoğun evrak işlemleri ile uğraşmak durumunda kalmıyor. Böylelikle vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde hem SSK sigortası hem de Bağkur sigortası güncel sigortalılık bilgilerinin ayrıntılı dökümlerini internet ortamında SSK Bağkur sorgulama işlemi ile öğrenebilme şansını yakalıyor.

Haberin Devamı

Modern toplum yaşantısında emeklilik hakkını alabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamları dahilinde internette SSK Bağkur sorgulama hizmeti başlatıldı. Günümüz modern teknolojisini en etkin şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında Sosyal Sigortalar Kurumu, Bağkur ve Emekli Sandığı sigorta kurumları bir arada bulunuyor. Türkiye’de özel sektörde çalışmakta olan vatandaşlar Sosyal Sigortalar Kurumu sigortası mükellefleri olurken, devlet dairelerinde görev alan vatandaşlar ise Bağkur sigorta kurumu kapsamı dahilinde sigorta mükellefi oluyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigorta hizmetleri dahilinde vatandaşların daha modern ve daha kaliteli hizmetler alabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile yoğun şekilde kullanılmakta olan e-SGK uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde son derece pratik bir şekilde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK portalı hizmetleri ile birlikte Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur hizmetleri dahilinde mükelleflik ile ilgili olarak ayrıntılı dokümanlara internetten SSK Bağkur sorgulama hizmeti ile ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemlerinde internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online e-SGK hizmet uygulamaları son derece yoğun ve sık bir şekilde tercih ediliyor.

Haberin Devamı