Gazete Vatan Logo

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi ile ne öğrenebilirim?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrencinizin okul hayatı hakkında birçok bilgiye sahip olabileceğiniz gibi E-Okul yönetim bilgi sistemi de öğretmenler için kurulmuştur. Detayları haberimizde.

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi ile ne öğrenebilirim?

Kendini ilerleyen ve hiç durmadan ilerleten dünya teknolojisinin hayatımızda yeri ve önemi çok büyüktür. Yaşamımızı hayatımızda bu kadar kolaylaştırdığı gözler önündedir. Yani internetin kullanım alanı her gün artmakta interneti kullanan birey sayısı da her geçtiğimiz gün içinde artış göstermektedir. Her gün her an belli bir oranda değişimlere öncülük eden dünya internet sisteminde en üst sıralarda yer alır. İnternetin kullanıldığı alan ve internetin kullanıldığı yerler oldukça büyüktür. Biz vatandaşlar olarak interneti her türlü alanda kullanım imkânı bulmuşlardır. İnternetin kullanım yelpazesi oldukça genişlemiştir. Bu yelpazeye de sürekli olarak bir yenisi eklenmektedir. Üstelik bu eklenen işlemlerin türü oldukça geniştir. Sağlık alanında, sigorta işlemlerinde, eğitim alanlarında ve hatta trafik alanında bile internet üzerinde olan gelişmelere öncülük etmiştir. Bu da biz vatandaşların işini oldukça kolaylaştırmıştır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu yıl lisans eğitimini kazanan öğrencilerin bile kazanmış oldukları üniversitenin bulunduğu şehre gitmeden oturdukları yerden kayıtlarını gerçekleştirdiğine göre önümüzdeki zaman içerisinde daha ne türlü işlemler yapılabileceğinin göstergesidir. Özellikle eğitim öğretim alanında hem öğrencileri hem de ailelerini büyük ölçüde işlemlerini kolaylaşmıştır. Ortaokul ve ilköğretim çağındaki öğrencilere yönelik çalışmalarda bulunulmuştur. Eğitim öğretimde de bu teknolojik gelişimlerin faydasını görmek mümkün olacaktır. Bunlardan birine örnek verebilecek olursak fatih projesi örneklendirilebilir. Fatih projesi kapsamı adı altında artık okullardaki öğretmenler ve öğrenciler büyük rahatlığa ve kolaylığa kavuşmuşlardır. Yani okuldaki ders anlatımı kolaylaşmış öğrencilerin daha iyi bir platformda eğitim almaları sağlanmıştır. Bu açıdan bakıldığında hem eğitim görevlilerine hem de öğrenciler için oldukça faydalı olmuştur. Bizlerde yoğun iş hayatı temposunda interneti pek çok alanda kullanırız. Bu sefer ki yazımızda da yine sizlere internetin sağlamış olduğu bir başka kolaylıktan bahsedeceğiz.

Haberin Devamı

Daha iyi bir yaşam standartlarında yaşamak için yoğun iş hayatı temposuna kendimizi kaptırmış yaşamımıza hızla devam etmekteyiz. İş hayatlarının yoğunluğundan kendi sosyal yaşamlarına dahi büyük bir zorlukla vakit ayıran biz vatandaşların bazıları da bu konuda kendilerine dahi ayıracak vakitleri yoktur. Bu yoğun hayatımızda biz aileler çocuklarımıza zaman ayırmakta oldukça zorluk çekerler. Büyük bir çoğunluğunda da çocuklarımıza ilgi gösteremediğimiz için ya da az ilgi gösterdiğimiz için üzülürüz. Özellikle de ortaokul çağındaki öğrencilerin girecek oldukları lise sınavlarına iyi hazırlanmaları için onların çalışma programlarını takip etmekte fayda vardır. Öğrencilerin çalışma puanlarını hem de okullarda ki başarısının durumunu her veli merak etmektedir. Çocuğunun öğretmeni ile ilişkisini sınıf içerisindeki davranışlarını öğrenmek isterler. Bunun için kimi zaman düzenlenen toplantılar vardır. Bu toplantılara her birimiz elbette ki katılmak ister lakin bu toplantılarda hafta içi mesai saatleri içinde olduğu için öğretmenler ile görüşmemiz zorlaşır. Çocuğumuzun okuldaki eğitim öğretim hayatını takip etmek onun derslerine ve okul yaşamına daha ilgili olmasını sağlar. Bunun için düzenlenmiş olan ir internet sisteminden yararlanmak en akıllıcası olacaktır. Ofiste, işte, yolda, evde aklınıza gelebilecek olan her alanda bu sisteme giriş yaparak öğrencinizin devamsızlık bilgisinden tutun sözlü notlarına kadar her bilgiyi bu sistem üzerinden öğrenebileceksiniz

Haberin Devamı

Öğrencinizin devamsızlık yaptığı gün sayısını, hangi günler okula gitmediğini, hangi dersten sınav olduğu ve hatta olacağını, almış olduğu puanı bu sayede öğrenebilirsiniz. Bu sisteme e-okul adı verilmektedir. E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmek içinde öğrenciniz hakkında birkaç bilgiyi bilmeniz gerekir. Öncelikle çocuğunuzun T.C. kimlik numarasını, okul numarasını ve sınıf şubesini bilmeniz gerekir. Bunları arama motoruna e-okul yazıp ilk sayfaya tıkladıktan sonra ekrana gelecek olan bölüme doğru bir şekilde girmeniz gerekir. Sonrasında doğrulatmak için karşınıza başka bir sayfa açılacaktır. Bu açılan sayfa ile velisi olduğunuzu doğrulattıktan sonra sisteme girişinizi tamamlamış olacaksınız. Böylece çok kısa bir zaman dilimi içinde istediğiniz her türlü bilgiyi e-okul üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı