Gazete Vatan Logo

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi girişi nereden yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi girişlerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu E-Okul portalı üzerinden tek bir sayfadan yapabilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi girişi nereden yapılır?

Eğitimde modern internet altyapısı eğitim kalitesinin arttırılmasını ve çağdaş ülke standartlarının yakalanabilmesine yardımcı oluyor. Günümüzün modern internet altyapısına entegre bir eğitim hizmeti sunmayı amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı, bu alanda birbirinden farklı pek çok projeye imza atıyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojisini aktif olarak kullanan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde E-Okul sistemi hizmete açıldı. Her öğrencinin öğrenci dosyalarının bulunduğu sanal bir eğitim portalı olan E-Okul sistemi ile Türkiye’de eğitimin dijital entegrasyonla daha gelişmiş pozisyona ulaştırılması sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan E-Okul veli bilgilendirme sistemi dışında her öğrenciye akıllı tablet bilgisayar sağlayan Fatih Projesi ve Akıllı Tahta Projesi gibi çeşitli eğitimi modernize eden projeler son birkaç yıldır eğitime damga vuruyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul sistemi iki kademeli olarak hizmet veriyor. Ayrıca E-Okul sistemi tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında okuyan her bir öğrenciyi kapsıyor. Öğrencilerin kendilerine özel eğitim dosyalarının bulunduğu ve sürekli olarak düzenli şekilde güncellenmekte olduğu bu sanal eğitim portalı, veliler tarafından da sıklıkla kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayfasına son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen vatandaşlar, internet kolaylığında çocuklarının okuldaki güncel durumuna ilişkin ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilme imkanına sahip olabiliyor. Merkezi bir sanal hizmet olması nedeni ile de günümüzde veliler, internete bağlanabildikleri her yerden Türkiye’nin her yerindeki okuldaki öğrenci eğitim bilgisine ulaşabiliyor. Velilerin veli bilgilendirme sistemi sayfası üzerinden kolay bir şekilde öğrenebildikleri bilgilerin bu sanal sisteme girişi ise öğretmenler tarafından yapılıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sisteminin ikinci kademesi olan E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmenler her yeni eğitim verisini en güncel şekilde E-Okul sistemine girerek, öğrencilerin sistem üzerinde yer alan eğitim dosyalarının en güncel verileri öğrenci ve velilere ulaştırmasını sağlıyor. Böylelikle artık veliler, okula gitmek ve tek tek her bir öğretmen ile görüşmek zorunda kalmadan çocuklarının okuldaki eğitim durumlarının ne seviyede olduğu ve başarıları için yapılması veya atılması gereken adımlar ile ilgili bilgi sahibi olabilmesi Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte çok daha pratik ve çok daha kolay bir hale geliyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler tarafından not bilgisi, karne bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmenler, aldığı dersler, sınav tarihleri, sözlü notları, sınav sonuçları, değerlendirme raporları ve başarı belgeleri gibi son derece önem arz eden eğitim verileri en güncel halleri ile görüntülenebiliyor. Böylelikle veliler, okula gitmek zorunda kalmadan son derece pratik bir şekilde velisi olduğu öğrencinin genel okul durumu hakkında bilgi alabiliyor. Modern internet teknolojisi sayesinde veliler dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına e-okul.meb.gov.tr adresinden kolaylıkla erişim sağlayabiliyor. Veliler, kolaylıkla erişim sağlayabildikleri veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünde çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor.

Haberin Devamı

Öğrencilerin okulda daha başarılı olabilmeleri ve gelecek planlamalarında daha iyi noktalara ulaşabilmeleri açısından Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi gerekli olan öğretmen, öğrenci ve veli arasındaki yakın eğitim ilişkisinin dijital dünyada da olsa sağlanmasına olanak veriyor.

Haberin Devamı