Gazete Vatan Logo

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfası!

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfaları tek bir portal üzerinde toplanmıştır. Bu sistemlere giriş yaparak öğrenci hakkında birçok şeyi öğrenebilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfası!

Ülkemizde 2000’li yılların ilk dönemlerinde uygulamaya geçirilen o-okul sistemi, eğitim öğretim dönemi ile ilgili bilgilerin yer aldığı elektronik bir sistemdir. E-Okul sisteminde, hem öğrenciler hakkında bilgiler bulunmaktadır hem de, öğretmen ve idareciler ile ilgili işlemler yapılabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve uygulamaya sürülen E-Okul sistemi, temelde iki farklı bölüme ayrılmaktadır.

E-Okul sistemi web üzerinden hizmet sunmaktadır ve ilkokul, ortaokul, lise ile özel eğitim kurumları tarafından kullanılmaktadır. Bir öğrenci ilkokul birinci sınıftan itibaren e-okul sistemine kayıt olur ve on ikinci sınıftan mezun olunması ile birlikte kayıtları silinmektedir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İki ana gruba ayrılan E-Okul sistemi;

E-Okul veli bilgilendirme sistemi,

Haberin Devamı

E-Okul yönetim bilgi sistemi.

Şeklinde iki ayrı koldan hizmet sunmaktadır.

Velilerin kullanımına sunulmuş olan E-Okul sisteminin adı, E-Okul veli bilgilendirme sistemi iken, öğretmen ve okul yöneticilerinin kullanımına sunulmuş olan E-Okul sisteminin adı ise, e-okul yönetim bilgi sistemi şeklinde düzenlenmiştir. Buna göre;

E-Okul veli bilgilendirme sistemi

İnternetten hizmet sunan E-Okul sisteminin bir kolu olan, E-Okul veli bilgilendirme sistemi; velilerin, öğrencilerinin okul hayatı hakkında bilgi edindikleri bir sistemdir. Veliler, E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden, öğrencilerinin sınav notları, devamsızlık veya disiplin durumu gibi bilgilerini öğrenebilmektedir.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile veliler, aşağıdaki bilgilere ulaşıp, öğrencileri hakkında merak ettiklerini öğrenebilirler;

Devamsızlık durumu bilgileri,

Yazılı sınav, proje ve davranış notları bilgisi,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları bilgisi,

Karne notları bilgisi.

Haberin Devamı

Bu şekilde bilgi edinebilen veliler, E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmek için ise, bazı işlemler yapmak durumundadır. O zaman şimdi de velilerin e-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapabileceklerine bir göz atalım;

E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak amacı ile ilk önce, e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır.

Daha sonra bir ekran açılacaktır ve burada; Öğrenci T.C Kimlik No - Öğrenci Okul No ve Resimdeki Rakamlar şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Sonrasında, bu bölümlere istenilen bilgilerinizi yazılmalıdır.

Ardından, tüm bu alanlar doldurulduktan sonra en alt bölümde yer alan Giriş seçeneğine tıklanmalıdır.

E-Okul yönetim bilgi sistemi

Web ortam üzerinden hizmet sunan ve E-Okul sisteminin bir kolu olan, E-Okul yönetim bilgi sistemi, öğretmen, müdür yardımcısı ve müdürlerin kullanımı için hazırlanmıştır. E-Okul yönetim bilgi sistemi, öğretmen ve okul yöneticilerinin okul ve öğrencileri ile alakalı işlemlerini yapabilmelerine imkan sağlayan bir E-Okul sistemidir.

Haberin Devamı

Öğretmenler ve okul idarecileri, öğrencileri ile ilgili; sınav, karne, proje notları ya da devamsızlık, disiplin, belge durumlarının bilgisi gibi verilerin girişini, E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile yapabilmektedirler.

E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile öğretmen ve okul yöneticileri, aşağıda verilen işlemleri yapabilmektedirler;

Bu sistemde, öğretmenler, derslerine girmiş oldukları öğrencilerinin notlarını, devamsızlık durumlarını ve diğer bazı bilgilerini E-Okul sistemine yükleyebilirler.

Okul yöneticileri ise, öğrencilerin kayıt işlemlerinin bilgisini, dosya bilgilerini, vb. e-okul sistemine yükleyebilirler.

Burada yine okul yöneticileri, okuldaki öğrencilerin güncel fotoğraflarının sisteme düzenli olarak yüklenmesi işlemlerinizi yapabilirler.

Son olarak okul yöneticileri ayrıca, okulda bulunan öğrencilerin nakil durumları, devamsızlık durumları ve devamsızlık bilgilerinin takibini de, yine e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

Bu şekilde işlem yapabilen öğretmen ve okul yöneticileri, E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilmek için ise, bazı işlemler yapmak durumundadır. O zaman şimdi de öğretmen ve okul yöneticilerinin E-Okul yönetim bilgi sistemine nasıl giriş yapabileceklerine bir göz atalım;

Bu sistemde, öğretmen ya da okul idarecilerinin ilk önce, e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapmaları gerekmektedir.

Bir sonraki aşamada, burada açılacak olan bu yeni sayfada yer alan ve; Resimdeki Rakamlar - Kullanıcı Adı ve Şifre şeklinde hazırlanmış olan bölümlere gelmeleri gerekmektedir.

Tüm bu işlemlerin devamında en son işlem olarak ise, bu hazırlanmış bölümleri, istenilen bilgi doğrultusunda doldurmaları ile, artık e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapmış olurlar.