Gazete Vatan Logo

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

Okulların başlamasıyla birlikte E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi de sürekli kullanılmaya başlandı. E-Okul ile devamsızlık bilgisi, ders notları, şube sınav ortalaması gibi birçok bilgiye erişim sağlanabilir. E-Okul’a nasıl girilir?

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

18 Eylül 2017 tarihi itibariyle eğitim ve öğretim yılı başladı. Okulların açılmasıyla da E-Okul kullanıcılar tarafından daha fazla ziyaret edilmeye başlandı. Birinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar öğrencilere ait bilgilere E-Okul ile ulaşılabilir. Örneğin; sınav notları ve haftalık ders programı görülebilir, devamsızlık bilgisi güncel olarak takip edilebilir.e-Karne ile öğrenciye ait karnenin ön ve arka yüzü görülebilir. Bunlar dışında nakil işlemleri ve TEOG sonuçları da sistem üzerinden öğrenilebilir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL’A NASIL GİRİLİR?

e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden, E-Okul sistemine giriş yapılır. Giriş ekranı iki bölümden oluşur. ‘’e-Okul Yönetim Bilgi’’ kısmından öğretmenler ve okul yöneticileri, ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ kısmından da öğrencilere ve veliler giriş yapabilir. Öğretmenler, giriş için okul tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresini kullanır. Öğrenci ve veliler ise sisteme, öğrenci numarası ve kimlik numarası bilgilerini girdikten sonra güvenlik doğrulaması yaparak sisteme giriş yapabilir. İsteyen kullanıcılar, E-Okul için mobil uygulamayı da kullanabilirler.

Haberin Devamı

E-OKUL’DA HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencinin sınav tarihleri, haftalık ders programı, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları ve devamsızlık bilgisi görülebilir. Öğretmenler de bu bilgileri görebilir ve öğrencilerin not girişlerini sistem üzerinden yapabilir. Sistemde öğrencileri ilgilendiren çeşitli duyurular da ana sayfa üzerinden yapılır. E-Okul ile öğrenciler tarafından dönem sonlarında sürekli merak konusu olan takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir. Hesaplama işlemi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından E-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir. Tüm notlar girildikten sonra görünür hale gelen yıl sonu başarı puanı ile takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alınacağı hesaplanabilir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 85,00 - 100 puan aralığında ise takdir belgesi, 70 - 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi verilir. Okulda üç yıl boyunca takdir belgesi alan öğrenciler, üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

Haberin Devamı

MEB 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM TAKVİMİ

2017-2018 eğitim öğretim yılı 18 Eylül itibariyle başladı. Birinci kanaat dönemi, 19 Ocak 2018 Cuma günü sona erecek.

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. İkinci kanaat dönemi 5 Şubat 2018 Pazartesi günü ve 8 Haziran’da da son ders zili çalacak.