Gazete Vatan Logo

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden nelere ulaşabilirsiniz?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden istediğiniz öğrenci hakkında istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. MEB’in sunduğu online hizmetlerden bu işlemleri halledebilirsiniz. Nasıl kullanacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden nelere ulaşabilirsiniz?

İnternet üzerinden yapılan sorgulama işlemlerine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. İnternet üzerinden yapabildiğimiz işlemlerden bazıları fatura ödemeleri, SGK bilgileri, kredi kartı ödemeleridir. Bu işlemler böylelikle kurumlara gidip zaman kaybı yaşamadan sadece iki üç dakika da yapabiliyoruz. Okullar da artık internet üzerinden hizmet sağlıyor. Böylelikle öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını artık internet üzerinden öğrenebiliyoruz. İnternet üzerinden hizmet veren bu sistem E-Okuldur. E- Okul Milli Eğitim Müdürlüğünün sisteme koymuş olduğu bir uygulamadır. E-Okul üzerinden yapılan işlemler şifre aranmamaktadır. E-Okul üzerinden öğrencilerin devamsızlıkları, notları, kayıtları, nakil işlemleri, sınav bilgileri, merkezi olarak yapılacak sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programları, alınan belgeler, e-karne, duyurular gibi birçok bilgiyi örenebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul sistemi velilere ve öğrencilerin farklı bir şekilde öğretmen ve yöneticilerinde farklı bir şekilde girebildiği bir sistemdir. Yani E-Okul sistemi iki farklı bölümden oluşmaktadır. Velilerin ve öğrencilerin giriş yapabildiği sistem E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte öğretmenlerin ve yöneticilerin giriş yapabildiği E-Okul yönetim bilgi sistemi E-Okul sisteminde yer almaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrenim hayatına devam eden öğrencilerin öğrenim bilgilerinin bulunduğu bir bölümdür. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte artık sizde velisi olduğunuz öğrenciyi yakından takip edebilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile artık sizde velisi olduğunuz öğrenciyi internetin olduğu her ortamdan takip edebilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz. Artık eskisi gibi öğrenci hakkında bilgi almak için okula gitmeye gerek kalmamaktadır. Eskiden öğrenci hakkında bir çok bilgiyi almak için okula gitmek zorunda kalıyordunuz ancak E-Okul veli bilgilendirme sisteminin gelişmesi ile birlikte okula gitmenize gerek kalmadan bir çok işlemi yerine getirebilirsiniz. Bu bölüme öğrenciler ve veliler bazı bilgiler ile giriş yapabilirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile yapabileceğiniz ve bilgi sahibi olabileceğiniz konulardan bazıları şu şekildedir; Veliler dijital platform üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemi üzerinden çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, karne bilgisi, şube ortalaması, sözlü notları ve haftalık ders programı gibi en güncel eğitim bilgilerine erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

Bu sisteme giriş yapabilmek için bazı bilgileri bilmeniz yeterli olacaktır. Bunlardan ilki çocuğunuzun okuldaki okul numarasını, çocuğunuzun T.C. kimlik numarası, okuduğu şubesi bunlardan birkaçıdır. Bunları doğru bir şekilde girdiğiniz takdirde sistem birde sizlerden çocuğunuzun bilgilerini doğrulama ekranı gelir. Karşınıza gelen yönergeleri de doğru bir şekilde tamamladıktan sonra da e-okul sisteme giriş yapmış olacaksınız.

Haberin Devamı