Gazete Vatan Logo

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (E Okul giriş sayfası)

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, veli ve öğrencilere büyük kolaylık sağlamış bir uygulamadır ve e-okul üzerinden, eğitim öğretim hayatı boyunca yapılacak neredeyse tüm işlemler yapılabilir. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yöntemleri, öğrenci, veli ve öğretmenlere sağlanan kolaylıklar ile ilgili detaylı bilgiler haberimizde mevcut.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (E Okul giriş sayfası)

Ülkemizde özel ve kamu kuruluşlarında, internet teknolojisinin kullanılmaya başlaması, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2007 yılında e-okul sistemini uygulamaya koymasıyla eğitim öğretim alanında uygulamaya başlanmıştır. E-Devlet gibi uygulamalar ile vatandaş ile devlet arasında yapılması gereken işlemler nasıl birkaç dakika zaman alıyorsa, e-okul ile de velinin ve öğrencinin okul ve Milli Eğitim Bakanlığı Sınavları ile ilgili yapılması gereken işlemler artık çok kısa süre alıyor.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Uygulanmaya başlandığı ilk yıllarda, eksiklikleri göze çarpan e-okul sistemi, daha sonra Mili Eğitim Bakanlığı’nın eksikleri giderme çalışmaları ve sistemi geliştirme çalışmaları sayesinde, daha iyi bir noktaya ulaşmıştır. Bundan sonra yapılacak olan geliştirme süreçlerinde ise, teknolojik imkanlardan faydalanmak yoluyla, Avrupa ve Amerika’da uygulaması başarılı olmuş sistemler yakından takip edilerek e-okul sisteminde yeni özellikler başlatılacak ve görsellik açısından da yeni teknolojik yenilikler uygulanacak.

Haberin Devamı

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Üzerinden Yapılabilen İşlemler Neler?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde, veli toplantıları, öğrenciler hakkında bilgi alınacak tek yol olmaktan çıktı ve eğitim öğretim hayatı üzerinde veli ve öğrencilerin sahip olduğu kontrol düzeyi yükseldi. Öğrencinin, okul ile ilgili herhangi bir sorunu veya öğrenilmesi gereken herhangi bir bilgi, anında e-okul veli bilgilendirme sistemine ulaşılarak çözülebiliyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden, TEOG ortak sınavları ve TEOG mazeret sınavları ile DPY-B sınavları ile ilgili sınav sonucu, sınav tarihi gibi bilgilere sahip olabiliyorsunuz. Bazı durumlarda, KPSS başvuruları bile e-okul sistemi üzerinden yapılabiliyor. Örneğin, 2016 yılında KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavı başvuruları, 9 Ağustos tarihinde e-okul üzerinden kullanıma açılmıştı.

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi sayesinde, öğrencinin okul kaydı tarihinden itibaren girmiş olduğu tüm sınav notları, yazılı ve sözlü sınav tarihleri ile sözlü notları, eğer varsa proje ödevi ve proje ödevi notları, öğrencinin yıl sonu başarı puanları ile şube puan ortalamaları, her an değişiklikler ile güncellenen devamsızlık durumu ve davranış notları öğrenci ve veliler tarafından görüntülenebiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul uygulaması, yalnızca Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde öğrenci ve velilere kolaylık sağlamakla kalmıyor. Ayrıca E-Okul yönetim bilgi sistemi de mevcut. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi sadece öğretmen ve yöneticiler için geliştirilmiş bir sistemdir ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde olan okullarda çalışan eğitim öğretim personeli tarafından kullanılabilir. Böylelikle, yönetici ve öğretmenler, öğrencilerin sınav sonuçlarını bu sistem üzerinden duyurabilir, başarı grafiklerini görüntüleyerek öğrencinin durumu ile yakından ilgilenebilir. Öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri, kayıt silme veya yeni kayıt oluşturma işlemleri, nakil olma durumunda nakil işlemlerini öğretmen ve yöneticiler yakından takip edebilmekteler.

Haberin Devamı

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi Nasıl Yapılır, Sınav Sonuçları Nasıl Görüntülenir?

Eğitim öğretim sisteminde, rolü ister veli, ister öğrenci, ister öğretmen veya yönetici olsun, saydığımız bütün bu kolaylıklara sahip E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne e-okul.meb.gov.tr üzerinden giriş yapılır, tabi ki öğretmen ve yönetici girişi için ayrı bir giriş sistemi mevcuttur. Siteye giriş yaptıktan sonra, üst kısımda görülen veli bilgilendirme kısmında, sistem sizden bazı bilgiler istiyor. Ebeveyn kimlik bilgileri de bazı giriş seçeneklerinden biri. Öğrencinin T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.