Gazete Vatan Logo

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve devamsızlık bilgisi görüntüleme ekranı!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi sayesinde hem velilere hem öğretmenlere büyük kolaylık sağlanmıştır. Konunun ayrıntıları haberimizde.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve devamsızlık bilgisi görüntüleme ekranı!

İnternet üzeride yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi iki aşamadan oluşan sanal bir eğitim hizmeti olarak uzun yıllardır, Türk eğitim sisteminde önemli bir rol üstleniyor. İnternet altyapısı üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim projelerinden yararlanılması sayesinde ortaya çıkan E-Okul veli bilgilendirme sistemi vatandaşların çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde çocuklarının en güncel okul durumunu ayrıntılık bir şekilde inceleyebilmelerine yardımcı oluyor. Modern yüzyılda interaktif, çağdaş ve velilerinde dahil olduğu etkin bir eğitim sistemi oluşturan Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi veliler ve öğrenciler tarafından eğitim yılı içerisinde en çok kullanılan online eğitim portalları arasında yer alıyor. E-Okul web sistemindeki öğrenci bilgilerinin girişleri ise öğretmenler tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Her eğitim günün sonunda öğrencilerin notlarından, devamsızlık bilgilerine kadar her bir ayrıntılı bilgi güncel olarak sisteme yine e-okul.meb.gov.tr adresinden gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Veli, öğrenci ve öğretmen arasına eğitim verilerinin akışının internet hızında gerçekleştirilmesini ve daha merkezi bir sanal sistemde son derece kaliteli ve çağdaş eğitim standartlarının yakalanmasıyla öğrencilerin eğitim yaşamlarında daha yüksek başarılara çok daha kısa süreler içerisinde ulaşabilmelerine yardımcı oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemine son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen veliler çocukların notlarından, devamsızlık durumlarına kadar en güncel eğitim verilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin okuldaki en güncel durumlarına ilişkin internet kolaylığında bilgi alınabilmesin ve çok daha pratik bir şekilde öğrenci dosyalarına erişim imkanına sahip olunmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu online hizmet uygulaması ile Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında okuyan her bir öğrencinin eğitim dosyasının bulunduğu sanal ve dijital bir merkezi eğitim sistemini E-Okul sistemi ile oluşturuyor. Veliler, dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr/ adresinden sisteme erişim sağlayabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu web sayfasında E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerinde ise herhangi bir şifre gerekmiyor. Bu ekranda veliler, sadece çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, sözlü notları, şube ortalaması ve başarı belgeleri gibi en güncel eğitim verilerini içeren bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Bu sayede Türkiye’de çok daha çağdaş ve çok daha modern bir eğitim yapısı üzerinde öğrencilere kaliteli eğitimler sunuluyor.

Haberin Devamı