Gazete Vatan Logo

e okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBV) ile sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Okullarda sınavlar devam ederken, sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler ve veliler e okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBV) ile sınav sonuçları nasıl öğrenilir? e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine nasıl girilir? Sorularını sorguluyor. İşte e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2019 hakkında merak edilenler…

e okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBV) ile sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Ara tatile sayılı günler kaldı. E-Okul giriş sayfasından 1. Dönem sınav sonuçları açıklandı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ve velileri not ve devamsızlık durumunu bu sistem üzerinden sorgulayacak. Peki, e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci giriş sayfası nasıl açılır? E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBN) ile sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 2019

Velililer ve öğrencilerin merakla ara tatile günler kala e-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında araştırmalar yapıyor. Bunlardan biri de e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne nasıl giriş yapılacağı ile ilgili.

E-okul sistemine giriş yapabilmek için ilk olarak öğrenci ve velilerin okul yönetimiyle irtibata geçmesi gerekmektedir. Sisteme giriş ve kayıt işlemleri önce okul yönetimi tarafından yapılmaktadır.

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki yazan ‘’Resimdeki Rakamlar’’, ‘’Öğrenci TC Numarası’’, ‘’Öğrenci Okul Numarası’’ yazan yerlerdeki bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bu bilgiler girildikten sonra ‘’Giriş’’ butonuna tıklamak gerekmektedir.

Haberin Devamı

Başarılı bir şekilde giriş yapıldıktan sonra, öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgilerin de doğru girilmesiyle sistem açılır.

Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Durumu, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler yer alır. Buradan not yazılı ve sözlü sınav sonuçları öğrenilebilir.

E OKULDAN ÖĞRENCİ VE VELİLERE UYARI!

e okul VBS girişi güncellendi yeni giriş yeri MEBBİS üzerinden yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrenicilere kolaylık sağlamak amacıyla eğitimi ilgilendiren bütün siteleri aynı başlık altında topladı. Milyonlarca öğrenci bundan sonra https://mebbis.meb.gov.tr/ adresini kullanacak. e-Okul sistemine öğrencinin T.C kimlik ve okul numaraları ile kolayca giriş yapabilirsiniz. Aynı şey, sistemin belirlediği güvenlik kod ile birlikte Veli Bilgilendir Sistemi için de geçerlidir. Bu sistem içerisinde yer alan ”Not Bilgisi” başlığı altında, çocuğunuzun siteye yüklenmiş tüm notlarını görüp inceleyebilirsiniz. Yazılı ve sözlü sınav notları yanı sıra, performans ve proje ödevlerinden aldığı notlar da yine burada görünecektir.

Haberin Devamı

E-OKUL MOBİL UYGULAMALARI

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) sadece bilgisayar üzerinden değil Android ve İOS platformları üzerinden de girmek mümkündür. Cihazın ait olduğu sisteme uygun mağazadan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulamasını cihazına indirip, aynı süreci mobil platformlar üzerinde de takip edebilirsiniz.

e okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBV) ile sınav sonuçları nasıl öğrenilir