Gazete Vatan Logo

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci notları ve sınav tarihleri nasıl öğrenilir?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden velisi olduğunuz öğrencinizin sınav notlarını ve sınavlarının ne zaman olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sistemi nasıl kullanacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci notları ve sınav tarihleri nasıl öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’deki eğitim sistemini daha modern ve daha çağdaş standartlara ulaştırılabilmesi amacı ile oldukça geniş kapsamlı dijital ve teknolojik altyapılı eğitim projeleri geliştiriliyor. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde son derece aktif bir hizmet politikası benimsiyor olması Türkiye’deki eğitim sisteminin daha interaktif ve daha çağdaş standartlara ulaştırılabilmesini sağlıyor. Son yıllarda büyük bir hız ile gelişen teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil avantajların eğitim sisteminde daha ileri ve daha kaliteli standartların yakalanabilmesi konusunda da aktif olarak kullanılmasını amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul projesi öne çıkıyor. Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul sistemi iki aşamadan oluşan merkezi bir sistemde öğrenci takip portalı olarak da tanımlanabiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bakanlık tarafından geliştirilerek, son derece aktif biçimde Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde uzun yıllardır kullanılmakta olan E-Okul sisteminde her bir öğrencinin kendisine ait olan özel bir eğitim dosyası bulunuyor. Bu eğitim dosyalarındaki eğitim bilgileri her gün sonunda öğretmen ve okul idarecileri tarafından düzenli olarak güncellenerek, velilerin çocuklarının okuldaki durumları ile ilgili olarak en güncel bilgileri ayrıntılı olarak öğrenebilmesine olanak veriyor. Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile veliler çocuklarının bu sistem içerisinde yer alan güncel eğitim verilerine erişim sağlayabiliyor. Özellikle de son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan modern internet teknolojisi ile birlikte artık yaşamın her alanında son derece pratik ve kolay bir şekilde bulunulan her noktadan erişim sağlanabilmekte olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocukların okulda daha başarılı olabilmeleri konusunda gerekli olan desteğin en uygun biçimde verilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında yer alan öğrencileri kapsıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sisteminin ilk aşamasını oluşturan E- Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile merkezi sisteme giriş yapılan öğrenci verileri öğretmenler ve okul idarecileri tarafından giriliyor. Dijital platform üzerinde bulunan e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri sayfa içerisinde yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen ve okul idarecilerine görev sürelerinin başında verilmiş olan kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile gerçekleştirilebiliyor. Sistem içerisinde her öğrencinin genel kimlik bilgileri, güncel fotoğrafları, ders notları, devamsızlık bilgileri, karne bilgileri, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları ve okul aktiviteleri gibi son derece önemli eğitim verileri yer alıyor. Bu bilgiler üzerinde eğitim günü sonunda öğretmenler ve okul idarecileri tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile gerekli olan düzenlemeler ve eklemeler gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Öğretmenlerin yönetim bilgi sistemi aracılığı ile girişini yaptıkları öğrenci bilgilerinin veliler tarafından görüntülenebilmesi ise internetin bulunduğu her noktada e-okul.meb.gov.tr adresindeki veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri girişi ile son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler, öğrencilerinin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, aldığı dersler, derslerine giren öğretmenleri, haftalık ders programı ve şube ortalaması gibi bilgileri görüntüleyebiliyor. Güncel hali ile yer alan bu verilerin E-Okul veli bilgilendirme sistemi öncesinde öğrenilebilmesi için velilerin okul gitmek zorunda olmaları pek çok zaman iş yaşamlarında da veya günlük yaşamlarında zorluklara neden olabildiği gibi bazı zamanlar mümkün dahi olamıyordu.

Haberin Devamı