Gazete Vatan Logo

E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) nasıl giriş yapılır?

E- Okul uygulaması üzerinden hazırlanmış olan Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yapmak da tıpkı sonuçları öğrenmek kadar kolay. E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş için öncelikle https://e-okul.meb.gov.tr adresine girilmesi gerekir.

E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) nasıl giriş yapılır?

Karnelerin alınmasına az bir zaman kala öğrenciler E-Okul sistemini sık sık ziyaret etmektedirler. Hem devamsızlık hem de sınav sonuçlarının öğrenildiği E-Okul sistemi oldukça büyük kolaylıklar sağlıyor. E- Okul VBS ile ilgili detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Anne babaların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi olan sınav sonuçları ve bu sınav sonuçlarının öğrenilmesi küreselleşen internet toplumunda artık çok kolaylaştı. Anasınıfından başlayarak liseyi bitirme ve üniversiteye başlama dönemine kadar anne ve babalar çocuklarının sınav sonuçlarını E- Okul VBS yani Veli Bilgilendirme Sistemi kapsamında görüntüleyebilmekteler. E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi çerçevesinde yer alan öğrenci bilgileri yalnızca sınav sonuçlarından ibaret değildir. Bunun yanı sıra öğrencilerin devamsızlık bilgileri, haftalık ders programları, sınav tarihleri ve tercih sonuçlarına da yine aynı E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi çerçevesinde ulaşabilmekteler.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

MEB olarak bilinen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe sokulmuş olan E- Okul uygulaması sayesinde artık anne ve babalar uzun saatler süren veli toplantılarına gitmek zorunda değiller. İnternet üzerinden E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne girip çocukları hakkında öğrenmek istedikleri her türlü bilgiye ulaşabilirler. Bunun yanı sıra E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yalnızca devlet okullarında değil aynı zamanda özel okullarda da yürürlükte olan bir uygulamadır. E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde artık anne ve babalar çocuklarının sınav sonuçlarını öğrenmekte hiç zorluk çekmemekte. Bu kapsamda anne babalar telefonlarından ya da bilgisayarlarından sisteme giriş yaparak çocukları ile ilgili detaylı bilgilere erişebilirler.

E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne Nasıl Giriş Yapılır?

E- Okul uygulaması üzerinden hazırlanmış olan Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yapmak da tıpkı sonuçları öğrenmek kadar kolay. E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş için öncelikle https://e-okul.meb.gov.tr adresine girilmesi gerekir. Bu siteye giriş yapıldıktan sonra ise öğrenci okul kimlik numarası ile öğrenci okul numarasının ilgili boşluklara yazılması gerekmektedir. Ayrıca bunun haricinde güvenlik için konulmuş olan resim üzerindeki rakamların da yine aynı şekilde doldurulması gerekir. Bu alanların eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulmasından sonra ise E- Okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) ekranı açılmış olacaktır. Bu sayede anne ve babalar çocuklarının sınav sonuçlarını, okula devam ettiği günleri, haftalık ders programlarını, sınav tarihlerini ve sınavlar kapsamında yapılmış olan tercih sonuçlarını var ise bu gibi konulara da rahatlıkla ulaşabilirler.

E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nin sunduğu olanaklar bunlarla da sınırlı değildir. Aynı zamanda anne ve babalar çocuklarının sınıf ve okul için durumlarını da yine bu sistem üzerinden görüntüleyebilirler. Sınıf içi başarı notu ve okul sonu başarı puanı gibi unsurlar da yine aynı sistem üzerinden açıklanmaktadır.

Tüm bu detayların haricinde ise anne ve babalar yine E- Okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) üzerinden e- karne uygulamasına da ulaşabilirler. Bu sayede henüz daha karne dönemi gelmeden çocuklarının karne notlarının ve başarı puanlarının ne olduğunu öğrenebilirler. Aynı zamanda öğrencilerin okul dönemleri boyunca almış oldukları takdir, teşekkür ve onur belgesi gibi belgeler de yine E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde yer almaktadır. Tüm bu bilgiler haricinde ise artık öğrencilerin ve anne ve babaların çok önemsediği bir sınav olan TEOG sınav uygulaması notları da yine E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanmaktadır. Bu sayede hem anne babalar hem de öğrenciler TEOG sınav uygulaması sonuçlarını bu sistem üzerinden öğrenebilirler.

Haberin Devamı