Gazete Vatan Logo

E-okul veli bilgilendirme sistemi ne işe yarar? E-okul VBS ile sınav sonucu öğrenme...

E-okul veli bilgilendirme sistemi oldukça faydalıdır. Hem veliler hem de öğrenciler için kolaylık sunar. Sınav notlarından sonuçlarına kadar her şey bu sistem üzerinden kolayca öğrenilebilir. İşte E-okul VBS ile ilgili tüm ayrıntılar...

E-okul veli bilgilendirme sistemi ne işe yarar? E-okul VBS ile sınav sonucu öğrenme...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın velilerin çocukları hakkındaki doğru bilgilere ulaşması için e-okul veli bilgilendirme sistemini faaliyete geçirdi. Peki e-okul VBS girişi nasıl yapılır, sınav sonuçları nasıl öğrenilir. İşte merak edilen tüm soruların cevapları...

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

Veliler için çok büyük bir kolaylık olan veli bilgilendirme sisteminde yararlanmak istiyorsanız ilk olarak E-Okul uygulamasına erişebileceğiniz siteyi açın. Daha sonra açılacak olan sayfanı E-Okul kısmına giriş yapın. Açılacak olan yeni sayfanın üst kısmında yer alan veli bilgilendirme kısmının ilgili alanlarını doldurun. TC Kimlik numaranızı, öğrencinizin okul numarası ve son olarak ise kutucuk içerisinde yer alan harf ya da rakamları yazın. Bu bilgilerin girişi sağlandıktan sonra giriş butonuna basarak, veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. Öğrencinizle ilgili merak ettiğiniz her türlü bilgiye kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

İnternet üzerinde kolay bir şekilde giriş yaparak öğrencinizle ilgili her türlü veriye çok kısa bir sürede erişebileceğiniz veli bilgilendirme sistemi ile öğrencinizin not bilgisini anında öğrenebilirsiniz. Öğrencinizin sınav sonuçlarını öğrenebilmeniz için, E-Okul’un resmi sitesine girerek, öğrencinizin TC Kimlik numarası, öğrencinin okul numarasın sisteme doğru bir şekilde aktardıktan sonra veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. Veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile öğrencinizin sınav sonuçlarını, sınav günlerini, devamsızlık durumunu, ödev ve etkinlik durumunu gibi birçok konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda E-Okul uygulamasını cep telefonunuza indirerek, telefonunuzdan da öğrencinizin bilgilerine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Veli bilgilendirme sistemi ile öğrencinizin ders programını öğrenebilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde yer alan ders programı sayesinde öğrencinizin okulda bulunmakta olduğu zorunlu saatleri öğrenebilir, dışarıda olduğu zamanların kontrolünü sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrencinizin devamsızlık bilgilerini çok kısa bir süre içerisinde öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Öğrencinin raporlu ya da raporsuz olan devamsızlık durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Öğrencinizin sınav tarihlerini ve not bilgisini de anında öğrenebilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde yer alan not bilgisi bölümü kısmından velisi olduğunuz öğrencinin hangi derslerden sınava girdiğini, hangi notları aldığı gibi birtakım bilgileri çok kısa bir süre içerisinde öğrenebilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencinizin yapmış olduğu proje ödevi kısmı ile öğrencinizin proje ödevinin olup, olmadığının kontrolünü kısa bir süre içerisinde sağlayabilirsiniz. Veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencinizle ilgili her tür bilgiye büyük bir kolaylıkla kısa bir sürede ulaşabilirsiniz.