Gazete Vatan Logo

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Öğrenci Devamsızlık Öğrenme

E Okul veli bilgilendirme sistemi öğrenciler hakkında bilgi veren önemli bir portaldır.E Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak ve E Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenebileceğiniz bilgileri öğrenmek için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Öğrenci Devamsızlık Öğrenme

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim alanında yeni bir dönem başlatmak, öğrenci, veli ve okul arasında bir köprü kurmak amacıyla E Okul projesi geliştirilmiştir. E Okul projesi ile birlikteokuldaki öğrencilerin durumları anlık olarak sisteme yansıtılmakta ve böylece velilerin bilgisine sunulmaktadır. Bu kolaylık ile birlikte velilerin herhangi bir şekildeokula gitmesine gerek kalmadan işlemlerini internet üzerinden yapabilmesi mümkün kılınmıştır.

E OKUL VELİ GİRİŞİ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ

E Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde en çok ilgi gören ve kullanılan bölüm öğrenci devamsızlık sorgulama bölümüdür.Öyle ki öğrencinin zaman zaman ailesine söylemediği veokuldan kaçtığı durumların tespiti için E Okul üzerinden sorgulama yapmak yeterli olmaktadır.Çocuğu hakkında devamsızlık bilgisi öğrenmek isteyenler bunun için ilk olarak E Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapması gerekmektedir.Bu giriş işlemlerinin ardından ise devamsızlık bölümünden öğrencinin yıl içerisindeki toplam devamsızlığın öğrenilmesi mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

E Okul tarafından sunulan hizmetler ile birlikte öğrenciler ve veliler sürekli giriş yaparak sistem üzerinden bilgi almaktadır.Öğrencilerin yazılı notları, öğrencilerin sözlü notları ve karne dönemlerinde karne bilgileri E Okul üzerinden öğrenilebilmektedir.Bu bakımdan özellikle karne dönemlerinde E Okul için yoğun bir giriş yapılmaktadır.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda öğrenciler hakkında bu şekilde bilgi almak isteyen velilerinE Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapması yeterli olacaktır.Giriş işlemleri için öğrencinin TC kimlik numarası ileokul numarasının girilmesi yeterlidir.Bu sayede portala giriş yapılabilir istenilen tüm bilgilere E okul üzerinden erişim sağlanabilir.Buimkân okulda çocuğu olan tüm anne ve babalar için geçerli olduğu için bu kriterlere uyan tüm vatandaşların bu E Okul veli bilgilendirme sistemini kullanması mümkündür.