Gazete Vatan Logo

E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi mobil yapılır mı?

Mobil olarak da giriş yapabileceğiniz E-Okul veli bilgilendirme sisteminden velisi olduğunuz öğrenci ile ilgili birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu sisteme nasıl ve nereden giriş yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi mobil yapılır mı?

Ülkemizin eğitim sisteminin kalitesinin arttığı son yıllarda modern çağa uyum sağlanmış, hemen hemen her türlü alanda internetin ve teknolojik gelişmelerin önü açılmıştır. Sağlık alanından sosyal alana aklınıza gelebilecek olan her türlü gelişmeden teknolojik ilerlemenin faydasını görmemiz mümkündür. Hayatımızın her aşamasında karşı karşıya olduğumuz teknolojik gelişmeler aslında biz farkında olmasak da hayatımızı oldukça etkiler. Bu etki bizlerin yararınadır. Çünkü ileri teknoloji sayesinde işlemlerimizi çok kısa bir zaman dilimi içinde halledebilme imkânı buluruz. Kısacık ve kısıtlı yaşamımızda kimi işlemleri yapabilmek için ne yazık ki çok vaktimiz olmaz. Bu esnada bizim yardımımıza koşanlar ise internet üzerinden hazırlanan online sistemlerdir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gelişen ve yenilenen Türkiye pek çok internet uygulamasına izin vermiş, vatandaşların birtakım işlemlerini buradan halledebilme imkânı tanımıştır. Böylece vatandaşlar gerçekleştirmeleri gereken eylemlere vakit ayırmadan istedikleri zaman istedikleri yerden yapabilme özgürlüğüne kavuşmuş olurlar.

Haberin Devamı

Türkiye’mizde ki eğitim sisteminin kalleşleştirilmesi internet üzerinden uygulamaların halka açılması ile teknolojide önemli gelişmeler yaşanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet teknolojilerini esas alan son derece geniş kapsamlı eğitim projeler hayata geçirilmiş ve vatandaşların hizmetine sunulmuştur. Öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim alabilmesi, öğretmenlerin de daha iyi olanaklar ile öğrencilere eğitim öğretim verebilmesi için pek çok teknolojik gelişmelere imza atılmıştır.

Eğitim platformu başlığı altında yapılan en büyük gelişme ‘’e-okul’’ projesidir. Bu mükemmel derecede ki sistem sayesinde hem veliler hem öğretmenler hem de öğrenciler büyük bir rahata kavuşmuşlardır. Çünkü e-okul sistemi sayesinde artık veliler öğrencilerin okuldaki durumlarından çok kolay bir şekilde haberdar olabilecekler. Bu sistem önemlidir. Çoğu ailelerde anne baba her ikisi de çalışmaktadır. İş hayatı yoğun bir şekilde geçen ebeveynlerin akıllarında elbette ki çocuklarını sorumlulukları da vardır. Bunlardan biri olan çocuğunun eğitim hayatı anne babanın takibi içinde olmalıdır. İlgili anne baba çocuğun derslerinin kontrol altına alarak ona daha iyi bir gelecek ortamı hazırlamış olur. Hafta içinde yapılan toplantılara, öğretmen ile görüşmelere vakit ayıramayan anne babalar bu ileri teknoloji sayesinde artık öğrencilerin okuldaki durumunu çok iyi bir şekilde öğrenebilecekler.

Haberin Devamı

Dijital ortam üzerinde yer alana Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler, okula gitmek için yoğun iş tempolarından veya günlük yaşamlarından vakit ayırmak zorunda kalmadan, internete erişim sağlayabildikleri her yerden çocuklarının okuldaki en son durumuna ayrıntılı bilgiler alabiliyor. İster evde ister de işte diledikleri her yerde ve her saatte bu uygulamayı kullanmanın özgürlüğünü yaşıyorlardır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın veli bilgilendirme sistemi üzerinde veliler not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmen bilgileri ve daha pek çok güncel ve önemli eğitim bilgisini alabilmektedirler.

Haberin Devamı

Veliler, internette bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisindeki şube ortalaması sayfasından çocuklarının genel durumunu ve durumunun genel şube durumuna göre başarılı veya başarısız olup olmadığını da görebilme imkânına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranında ise veliler, çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, en güncel eğitim bilgilerine internet kolaylığında erişim sağlamaya sahip olabiliyor. E-Okul sisteminde öğrencilerin okudukları okulunda genel eğitim ve etkinlik faaliyetlerine ilişkin olarak da güncel duyuru ve bildirimleri de görüntüleyebilme imkânı bulunuyor. Ayrıca e-okul uygulamasını akıllı telefonlarınıza indirip daha kolay bir şekilde giriş yapıp anında dilediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı