Gazete Vatan Logo

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına nasıl ulaşacağım?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfasına tek bir portal üzerinden ulaşma şansına sahipsiniz. Bu sayfalara nasıl ulaşacağınızı haberimizden devamından öğrenebilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına nasıl ulaşacağım?

Öğretmenler ve öğrencilerin aktif biçimde kullandığı e-okul sistemi her geçen gün daha geniş kitlelere yayılmaktadır. Biz vatandaşların da veliler olarak böylesine aktif kullanan bireyler tarafından oldukça çok rağbet gören e-okul veli bilgilendirme ve yönetim sistemi mükemmel nitelikte ki bir sistemdir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete sunulan bu sistemin kullanıcı sayısı oldukça fazladır. Çünkü ilk olarak öğretmenler sisteme sınav notlarını, sözlü notlarını, devamsızlık günleri, sınav tarihleri, öğrencinin sınıf içindeki davranışlarını ve derse katılımını gösteren sözlü notlarını, ödev puanlarını buraya düzenli olarak girmesi, kaydetmesi gerek. E-okul sistemi bu kapsamda öğrencilerin karne notlarını ve karne bilgilerine yer verdiği için öğrenciler de sınav sonuçlarını bu şekilde öğrenebilirler. Ülkemizde çalışan anne baba sayısı oldukça fazladır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Üstelik bu çalışan ebeveyn sayısı her geçen gün de artmaktadır. Durum böyle olunca veliler çocuğunun okuldaki hal ve hareketlerini, davranışlarını, ders notlarını öğrenmek amacı ile düzenlenen toplantılara katılmakta zorluk çeker dolayısıyla da katılamaz. Mesai saatleri içinde ve hafta içi düzenlenen okullarda ki bu toplantılar her vatandaşın işinin olduğu zamana denk gelmesi olasıdır. Toplantılara katılamadık bari çocuğumun öğretmenleri ile görüşeyim derseniz de yine bunun için yapabileceğiniz pek bir şey yoktur. Çalışmaktan kendinizi alamıyorsanız ancak aynı zamanda da öğrencinizin okuldaki durumunu merak edip öğrenmek istiyorsanız e-okul veli bilgilendirme ve yönetim sizleri uygulaması tam da sizlere göredir.

Evde, işte, yolda, bahçede, aklınıza gelebilecek olan her türlü ortamda bu sisteme giriş yapabilir, öğrenciniz hakkında en detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz. Üstelik be e-okul sistemine girmek hem çok kolay hem de çok pratiktir. Ayrıca artık her vatandaş da bulunan akıllı telefonlar sayesinde hemen bu uygulamayı indirebilir, daha kısa süre içinde verilen hizmetten yararlanabilirsiniz. Eğer sizlerde bu bilgilendirme sisteminden yararlanmak, en ince detayları bile öğrenmek istiyorsanız ama nasıl giriş yapacağınızı bilemiyorsanız yazımızın devamında bundan bahsedeceğiz. Bu uygulamadan yararlanmak için gerçekleştirmeniz gereken birkaç aşama vardır. Bizler bu aşamaları sizler için derledik ve bütün şeklinde oluşturduk. Sizlerde bu konu hakkında bilgi almak istiyorsanız lütfen yazımızı okumaya devam edin.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME VE YÖNETİM SİSTEMİNDEN NASIL YARARLANABİLİRİZ?

E Okul veli bilgilendirme sistemi girişi e-okul .meb.gov.tr adresindeki veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgileri girilerek sisteme erişim gerçekleştirilebiliyor. Veliler dijital platform üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemi üzerinden çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, karne bilgisi, şube ortalaması, sözlü notları ve haftalık ders programı gibi en güncel eğitim bilgilerine ulaşım sağlayabiliyor. E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi bölümünde öğretmen ve idareciler tarafından yapılan bu girişlerin veliler tarafından görülmesi E Okul veli bilgilendirme sistemi ile sağlanmaktadır. Özellikle de günümüz modern teknolojisi ile bulundukları her yerden internete erişim sağlayabilen veliler, internet üzerinde bulunan veli bilgilendirme sistemi üzerinden çocuklarının okuldaki güncel durumunu en ayrıntılı şekilde öğrenebilme imkânı bulmuşlardır. Bizler öğrencimizin okuldaki durumu hakkında bilgi sahibi olmalıyız ki çocuğumuz da bu doğrultuda okula, derslere önem versin aynı zaman da da sorumluluklarını bilsin. Böylece öğretmen öğrenci veli arasında ki bilgi alış verişi öğrenciyi ders çalışmasına teşvik eder. Öğretmen, öğrenci ve veli arasındaki öğrencinin eğitim durumu ilişkisinin daha sağlıklı ve daha interaktif bir biçimde kurularak, öğrencilerin okulda daha başarılı olabilmesi için yapılması gerekenlerin daha doğru zamanda, daha doğru biçimde yapılabilmesini sağlamayı amaç edinilmiştir.

Haberin Devamı