Gazete Vatan Logo

E-Okul Veli Bilgilendirme ile Not Bilgisi ve Devamsızlık Bilgisi Artık İnternette!

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde pek çok öğrenci ve veli not ve devamsızlık bilgilerine kolaylıkla ulaşabilmektedirler. MEB’ nın sağlamış olduğu bu pratik sisteme giriş yapmak ve işlem yapabilmek oldukça kolaydır. İşte E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sisteminin kullanımı!

E-Okul Veli Bilgilendirme ile Not Bilgisi ve Devamsızlık Bilgisi Artık İnternette!

Türkiye’de eğitimde dünya standartlarının yakalanabilmesi ve öğrencilerin daha kaliteli eğitimler alabilmesine yardımcı olabilmek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından modernizasyon çalışmaları gerçekleştirilebiliyor. Özellikle de Türkiye’de öğrencilerin daha kaliteli ve daha modern eğitim hizmetleri alabilmeleri için tüm Türkiye’deki okullarda altyapısal teknolojinin en aktif şekilde kullanılmasını sağlayacak entegrasyon çalışmalarının yanı sıra internetin tüm fırsatlarını da aktif biçimde kullanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin okul ve öğrenci bilgilerinin dijital dünyada merkezi bir eğitim sistemi içerisinde depolanabilmesine yardımcı oluyor. Tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarını kapsayan bir ağa sahip olan E-Okul sistemi iki aşamadan oluşuyor. Özellikle merkezi bir sanal eğitim sistemi olması sayesinde veliler ve öğrencileri okuldaki öğrencilerin son durumları, not bilgileri ve devamsızlık bilgileri gibi eğitim verilerinin en güncel haline internete erişim sağlayabildikleri her yerden merkezi sistem olması sayesinde ulaşabilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern Türkiye’sindeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim görmekte olan milyonlarca öğrencinin kendisine ait özel öğrenci dosyasının bulunduğu E-Okul sisteminde öğrencilerin eğitim bilgileri her eğitim günü sonunda öğretmen ve okul idarecileri tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile en yeni eğitim verileri girilerek güncelleniyor. Velilerin internet üzerinde yakaladıkları bu dijital eğitim sorgulama fırsatıyla aldıkları öğrencilerin güncel eğitim bilgilerinin girişleri öğretmen ve okul idarecileri tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Böylelikle veliler, internet üzerinden çocuklarının en güncel eğitim durumlarını takip edebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranında bakanlığın görev süreleri başlangıcında kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, yönetim bilgi sistemine giriş yapabiliyor. Öğretmenler E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde daha ağırlıklı olarak öğrencilerin not bilgisi gibi güncel eğitim bilgilerinin girişlerini yaparken, okul idarecileri öğrencilerin genel eğitim durumlarını içermekte olan devamsızlık bilgisi ve ders programları gibi bilgilerin girişlerini gerçekleştiriyor.

Son yıllarda internet kullanımının her geçen gün büyük bir hız ile daha geniş kitlelere ulaşıyor olması son dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan ve kısa bir süre içerisinde gerçekleştirdiği yenileme çalışması ile yeni hizmetler ve daha pratik bir ara yüzde hizmet vermeye başlayan E-Okul sistemi velilere önemli kolaylıklar sağlıyor. Veliler, dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr/ adresinden sisteme erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan bu web sayfasında E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerinde ise herhangi bir şifre gerekmiyor. Bu ekranda veliler, sadece çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. Veliler Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde aktif olarak hizmete sunduğu bu dijital eğitim sistemi E-Okul sayfası sayesinde artık yoğun iş tempolarından zorlukla vakit ayırarak, okula giderek çocuklarının okuldaki durumları hakkında bilgi almak gibi zorlu bir işlemle uğraşmak zorunda kalmamalarını sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemine son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen veliler çocukların notlarından, devamsızlık durumlarına kadar en güncel eğitim verilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Günümüzde öğretmenler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden her eğitim günü sonunda öğrencilerin güncel eğitim verilerinin girişlerinin yapılıyor olması eğitim sisteminin dijital dünyada da interaktif biçimde yer almasına olanak sağlıyor ki bu durumda eğitim kalitesi standartlarının çok daha ileri ve yükse k noktalara ulaştırılabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı