Gazete Vatan Logo

E Okul VBS Veli Bilgilendirme Sistemiİle Yapılan İşlemler

E okul VBS veli bilgilendirme sistemi nedir? E okul veli bilgilendirme sistemi kullanımı nasıldır? E okul VBS veli bilgilendirme sistemi için rehber olacak bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

2007 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Türkiye’de kullanılmaya başlanan e okul portalında e okul VBS veli bilgilendirme sistemi girişi de bulunmaktadır. İlgili e okul VBS veli bilgilendirme sistemi girişini, velilerin de kullanılması ile birlikte, velilerin öğrencilerinin durumu ile ilgili bilgi alması kolaylaştırılmıştır. Bu bakımdan tüm veliler e okul VBS veli bilgilendirme sistemi girişi yaparak öğrenciler hakkında açılan menü üzerinden seçim yaparak bilgi alabilmektedir.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞİİÇİN TIKLAYINIZ

Ders Notu Sorgulama

E okul VBS veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenilecek en önemli bilgiler arasında ders notu sorgulamabulunmaktadır. Öğrencilerin hangi dersten kaç puan aldığını öğrenebileceğiniz ders notu sorgulama bölümünden tüm dersler için tek tek bilgi alabilirisiniz. Üstelik sadece derslerin ortalama notlarını değil, yazılı ve sözlüler için detaylı not bilgisine ulaşabilirsiniz.

Devamsızlık Sorgulama

Haberin Devamı

Not sorgulama kadar ilgi gören e okul VBS veli bilgilendirme sistemi üzerinde bulunan hizmetlerden birisi de devamsızlık sorgulamadır. Devamsızlık sorgulama hizmetinde, öğrencilerin hangi günlerde okula gelmediği, hangi günlerde okula geç geldiği ve toplam devamsızlık bilgisine ulaşabilirsiniz.

E okul VBS veli bilgilendirme sistemi ile ulaşacağınız hizmetler sadece devamsızlık sorgulama ve ders notu sorgulama ile sınırlı değildir. Bu bakımdan öğrencilerin okuldaki tüm durumlarının aktarıldığı e okul VBS veli bilgilendirme sistemi üzerinden istediğiniz zaman yararlanmanız mümkündür. E okul VBS veli bilgilendirme sistemi girişi bölümünde giriş bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Giriş bilgisi olarak öğrencilerin T.C. kimlik numarası ile birlikte okuldaki numarasını şifre olarak kullanmanız gerekmektedir. Giriş bilgileri ile sisteme erişim sağlamanız ile birlikte tüm hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

E okulda yer alan tüm bilgiler, yöneticiler tarafından düzenli olarak girildiği için hem güncel hem de doğru bilgilere sistem üzerinden ulaşabilirsiniz. Üstelik mobil cihazlar ile uyumlu uygulamalar da bulunmaktadır.

Haberin Devamı