Gazete Vatan Logo

E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi giriş işlemlerini yapmak artık çok kolay!

E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi giriş işlemlerini yapmak çok basit hale getirildi. Bu işlemleri yapmak için MEB’in sunduğu online portalı kullanabilirsiniz. Nasıl kullanacağınız haberimizde!

E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi giriş işlemlerini yapmak artık çok kolay!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul sistemi ile birlikte çocuğunuzun okuldaki son durumuna ilişkin olarak ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilirsiniz. Özellikle de dijital teknolojiler ile internete bağlandığınız her yerden Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayfasından kolay ve hızlı bir şekilde çocuğunuzun notlarından, devamsızlık durumuna kadar her türlü güncel eğitim bilgisini öğrenebilirsiniz. Böylelikle artık işlerinizden veya günlük koşturmadan dolayı çocuğunuzun okulunu ziyaret etmekte zorlanmanız ve buna vakit ayırmanız durumunda çocuğunuzun okul durumuyla ilgili olarak bilgisiz kalmama imkanından yararlanabilirsiniz. Günümüz modern teknolojisini eğitim sistemi içerisinde aktif olarak kullanmaya özen gösteren Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilerin dünya standartlarında gelişmiş ve interaktif eğitim alarak, çok daha başarılı bir eğitim yaşamı geçirebilmelerinin sağlanabilmesini amaçlıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden son derece pratik bir şekilde en güncel okul durumunu öğrenebilmek, çocukların okuldaki durumuna ilişkin olarak zamanında gerekli adımların atılması ve çocukların eğitim yaşamlarının daha etkin bir iletişim üzerinde kurulması amaçlanıyor. Böylelikle öğrencilerin okulda daha yüksek başarılara ulaşması sağlanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranında bakanlığın görev süreleri başlangıcında kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, yönetim bilgi sistemine giriş yapabiliyor.

E-Okul sisteminde öğrencilerin eğitim bilgileri her eğitim günü sonunda öğretmen ve okul idarecileri tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile en yeni eğitim verileri girilerek güncelleniyor. Böylelikle veliler, internet üzerinden çocuklarının en güncel eğitim durumlarını takip edebilme imkanına sahip olabiliyor. Mili Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri için öğretmenler e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan yönetim bilgi sistemi giriş bölümünde bakanlığın görev sürelerinin başlangıcında kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile giriş yapabiliyor. Daha sonra pratik ara yüz içerisinde son derece kolay bir şekilde öğrencilerin verilerinin girişini yapabiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul yönetim bilgi sisteminde daha ağırlıklı olarak öğrencilerin not bilgisi gibi güncel eğitim bilgilerinin girişlerini yaparken, okul idarecileri öğrencilerin genel eğitim durumlarını içermekte olan devamsızlık bilgisi ve ders programları gibi bilgilerin girişlerini gerçekleştiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemine son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen veliler çocukların notlarından, devamsızlık durumlarına kadar en güncel eğitim verilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Veliler, dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr/ adresinden sisteme erişim sağlayabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu web sayfasında E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerinde ise herhangi bir şifre gerekmiyor.

Haberin Devamı

Veliler Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde aktif olarak hizmete sunduğu bu dijital eğitim sistemi E-Okul sayfası sayesinde artık yoğun iş tempolarından zorlukla vakit ayırarak, okula giderek çocuklarının okuldaki durumları hakkında bilgi almak gibi zorlu bir işlemle uğraşmak zorunda kalmamalarını sağlıyor. Veli bilgilendirme web sayfasında veliler, sadece çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, sözlü notları, şube ortalaması ve başarı belgeleri gibi en güncel eğitim verilerini içeren bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı