Gazete Vatan Logo

E-okul VBS sistemine nasıl giriş yapılır?

E- okul sistemi tüm öğretmenlerin ve aynı zamanda öğrencilerin de kullandığı sistemlerden biridir. E-okul sistemi aslından veli bilgilendirme sistemi olup diğer detaylar ile birlikte öğrencilerinde kullanılmasını sağlanmıştır. E-okul sistemine giriş yapmak en az e-okul sistemini kullanmak kadar kolay ve pratiktir.

E-okul VBS sistemine nasıl giriş yapılır?

Eğitim sisteminde gittikçe çağdaşlaşan ve artık teknoloji ile birlikte uyum içerisinde olan sisteme yaklaşılmaktadır. Günümüzde her alanda bu saydığımız kriterlere yakınlaşmak için yenilikler yapılmaktadır. Bu yeniliklerin içerisinde yer almak isteyen bir diğer alanda eğitimdir.

Bu eğitim alanında yapılan yeniliklerin bir çoğu saydığımız bu kriterler yüzündendir. Eğitim alanındaki yenilikler sadece müfredatlardan ibaret değildir. aynı zamanda bu bilgileri kayıt altında tutan birimlerde de bu değişimler söz konusudur. Veliler velisi bulunduğu öğrencisi hakkında bilgi almak için okullara gittiği zaman aralarda öğretmenleri ile görüşmeleri mecburen çok kısa olmaktaydı.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Ve binlerce eğitim gören öğrencilerin öğretmenlerin bir çoğunun aynı olduğunu düşünürsek veliler bu kısa fırsatı bile bulamayabiliyorlardı. Bu nedenden dolayı da öğrencisi ile ilgili güncel bilgilere her zaman ulaşmaları mümkün olmuyordu. Hal böyle iken hem öğrenciler mağdur olmakta hem veliler hem de öğretmenler mağdur olmaktaydı . Bu durumdan muzdarib olan kişiler için Milli Eğitim Bakanlığı yeni ve yenilikçi bir sistem oluşturdu.

Haberin Devamı

Bu sistem hem velilerin hem öğrencilerin aynı zamanda da öğretmenlerinde yüzünü güldürdü. Bu sistem sayesinde veliler velisi bulunduğu öğrenciye dair bilgileri takip etmekte ve inceleyebilmektedir. Aynı zamanda sınav notlarını merak eden öğrenciler de bu sistemi sıkça kullananlar arasındadır. Öğretmenlerin ve okul yönetimindeki kişilerin girmiş olduğu bu bilgiler oldukça güvenilirdir. Bu bilgilerin doğrultusunda veliler bilmeleri gereken tüm resmi kayıt altında tutulan bilgilere ulaşabilirler. Çalışan ebeveynlerin her zaman öğretmenler ile görüşme şansı olmayabiliyordu. bu durumda da bu sistem özellik ile çalışan ebeveynlerin avantajına olmuştur. E-okul sistemi olan bu sistem öğrencilerin de en sık kullandığı sistemlerden biridir. Bu sistem sadece not bilgilendirme sistemi değildir.Aynı zamanda öğrenciye ait ilk okuldan itibaren ve lise mezuniyetine kadar olan tüm bilgileri de sağlamakta ve dilediğiniz kronolojik olarak sizlere sıralamaktadır.

Haberin Devamı

Bu bilgilerin haricinde ayı zamanda öğrenciye ait olan devamsızlık bilgilerini de en ince ayrıntısına kadar inleyebilirsiniz. Ve tarihlerine kadar bu bilgilerin ne zaman gerçekleştiğini öğrenebilirsiniz. Bu bilgilerin haricinde öğrenciler aynı zamanda okul le ilgili önemli duyurulara da buradan ulaşabilirler. E-okul sistemi oldukça kullanılışlı bir sistemdir. E-okul sistemine giriş yapmanız için ise internet bağlantısının bulunduğu herhangi bir bilgisayar veya akıllı cep telefonları sizlerin giriş yapması için yeterli olacaktır. Daha sonra bu cihazdan resmi e-okul web sayfasına gidin. Gitmiş olduğunuz bu sayfada sizlerden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler ise öğrenciye ait olan T. C kimlik numarası ve öğrencinin eğitim görmüş olduğu okulda kullandığı öğrenci numarasıdır. Bu bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra yan tarafta bulunan güvenlik kodunu da girdikten sonra giriş butonuna tıklayın. Ve daha sonra yenilenerek açılacak olan sayfanın sağ kısmından dilediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı