Gazete Vatan Logo

E- Okul VBS sistemi öğrenci not ve sınav sonuç sorgulama ekranı

Hem öğrencilerin hem de velilerin kolayca erişim sağlayabildiği E-Okul sistemi üzerinden not bilgileri kolayca öğrenilmektedir. İnternet üzerinden hem not bilgisi hem de devamsızlık bilgisi nasıl öğrenilir? İşte E-Okul VBS hakkında tüm merak edilenler!

E- Okul VBS sistemi öğrenci not ve sınav sonuç sorgulama ekranı

E- Okul sistemi 2007 yılında ortaya çıkarılmış olan ve internet aracılığıyla oluşturulan bir bilgilendirme sistemidir. E- Okul sistemi dokuz yıldır uygulamada olan bir sistemdir. E- Okul uygulamasından önce veli ile öğretmen aralarında sınıf toplantısı uygulamaları yer almaktaydı. Fakat E- Okul sistemi sayesinde artık veli toplantıları en aza indirildi. Hatta bazı okullarda, okul müdürlüğü tarafından alınan bir kararla veli toplantıları kaldırıldı. Aslında E- Okul sisteminin veli toplantısı uygulamasını kaldırması hem öğretmenler hem de velileri rahatlattı. Çünkü veli toplantısına gitmek isteyen fakat yoğun çalışma temposu nedeniyle orada bulunamayan veliler artık E- Okul sistemi uygulaması sayesinde ise çocuklarının durumlarını merak etmiyorlar.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!
E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E- Okul sisteminde hem gözlem raporları hem de davranış raporları yer almaktadır. MEB yani Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan bu sistemle, okul bilgilerine daha hızlı ve pratik erişim, daha doğru bilgi sunmak amaçlanmıştır. Bu doğrultuda baktığımızda E- Okul sistemi aracılığıyla hem veliler hem de öğrenciler bu sistem sayesinde öğrenmek istedikleri her şeye ulaşıyorlar. Ayrıca E- Okul sistemi öğrencinin küçük yaşlarından itibaren lise dönemine kadar devam eden bir sistemdir. Anaokulları, ilk ve ortaöğretimler ile lise ve dengi okullar çerçevesinde bu sistem kullanılmaktadır. Öğrencinin ilk sınıfından itibaren yer alan notları sayesinde öğrenci bu sistem sayesinde son sınıfa geldiğinde herhangi bir kötü sürprizle karşılaşmamaktadır. Ayrıca E- Okul sistemi VBS olarak bilinen Veli Bilgilendirme Sistemi ve yönetim olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu bağlamda veliler ve öğrenciler VBS yani Veli Bilgilendirme Sistemi’ni kullanırken; öğretmenler ve okul müdürlükleri ise yönetim uzantısını kullanmaktadır.

E- Okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) Nedir? Ne işe yaramaktadır?

E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, E- Okul sistemi kapsamında oluşturulmuş olan bir uygulama ya da E- Okul sisteminin bir uzantısıdır diyebiliriz. E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi kapsamında veliler çocuklarının ders notlarını, başarı durumlarını, sınav sonuçlarını öğrenebilirler. Veliler E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi kapsamında öğrencilerin not bilgilerine, öğrencinin okula devam etmediği günlerin bilgisine, sınav tarihlerine ve E-karnelerine bakabilirler. Bunun haricinde öğrencinin başvuru yapmış olduğu bir sınav var ise, bu sınavın başvuru sonuçlarına ve şube başarı ortalamasına da rahatlıkla erişebilirler. Bunun yanı sıra öğrencinin nakil gibi bir durumu söz konusu ise, nakil işlemlerinin ne düzeyde olduğu bilgisi ile ders programı gibi bilgilere de rahatça ulaşım sağlarlar.

Velilerin E- Okul kapsamında hazırlanmış olan E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yapabilmeleri için öğrencinin T.C. kimlik numarasına ve okul müdürlüğü tarafından belirlenmiş olan okul numarası gibi bilgilere ihtiyaçları vardır. Sistem girişinde yer alan gerekli bilgiler doldurulduktan sonra velinin karşısına ona ait olan bilgiler çıkacaktır. Bu bilgilerin eksiksiz ve tam biçimde doldurulması dahilinde ise son aşama olan güvenlik sayfası açılacaktır. Bu bağlamda öğrenciye ait olan kimlik bilgileri ve öğrencinin fotoğrafı seçilmelidir. Ayrıca E- Okul kapsamında hazırlanmış olan E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi bağlantısında yer olan bir diğer uygulama ise E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi mobil servisidir. E- Okul uygulamasının Veli Bilgilendirme Sistemi’ni veliler cep telefonlarına ya da tabletlerine indirebilir; istedikleri her an çocuklarının okul durum bilgilerini görüntüleyebilirler.

E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi çerçevesinde oluşturulmuş olan bir başka uygulama ise E- Okul SMS servisidir. E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi kapsamındaki SMS servisi sayesinde veliler çocukları hakkında tüm bilgileri SMS aracılığıyla öğrenebilirler. Milli Eğitim Bakanlığı mobil bilgi servisi kapsamında yer alan kişiler öğrencilerinin, devamsızlık bilgilerine, sınav sonuç bilgilerine, sınav tarihlerine, karne notları ile ilişkili olan E-karne bilgilerine, diploma notu bilgilerine ve varsa proje bilgilerine erişebilirler. Bunun yanı sıra kayıt alınması ya da kayıt silinmesi, öğrencinin nakil gibi bir durumu söz konusu ise nakil bilgilerine ulaşabileceklerdir.

Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında oluşturulmuş olan ve Veli Bilgilendirme Sistemi çerçevesinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı mobil bilgi servisinin kullanımı ise gayet basit ve rahattır. Bu noktada velinin çocuk bilgilerini mobil bir şekilde kısa mesaj ile otomatik bir biçimde alması esastır. Bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için ise bu sisteme üye olmak gerekmektedir. Veli, bu sisteme üye olurken çocuğunun TC kimlik numarası bilgisini 8383’e göndermesi yeterlidir. Bu sayede SMS kısa yolları ile veli çocuğunun devamsızlık durumunu, sınav tarihlerini, sınav sonuç bilgilerini, proje ödevi ve davranış notlarını, E-karne olarak geçen karne durum bilgisini sorgulayabilir. Tüm bunların yanı sıra ise veli yine aynı sistem üzerinden öğrencisinin diploma notunu da çok rahat ve pratik bir biçimde kısa mesaj aracılığıyla sorgulayabilir. Kısa mesaj ile veliler çocuklarının hangi durumlarını sorgulamak istiyorlarsa o durumları SMS aracılığıyla mesaj atabilir; karşılığında gelen kısa mesaj cevabı ile de çocuklarının durumlarını öğrenebilirler.

Haberin Devamı