Gazete Vatan Logo

E-Okul VBS sınav sonuçları sorgulama ekranı

Okulların kapanmasına kısa bir süre kala öğrenciler karne notlarını büyük bir heyecanla beklemeye başladılar. Öğrenciler E-Okul üzerinden hem devamsızlık hem de sınav sonuçlarını kolay bir şekilde öğrenebilmektedirler.

E-Okul VBS sınav sonuçları sorgulama ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim alanında binlerce çalışmalarda bulunmuştur. Öğrencilerin daha iyi şartlar altında eğitim almalarını sağlamak için pek çok yenilik yapılmıştır. İlkokuldan, liseye kadar öğrenciler bu yeniliklerden kolayca yararlanabilirler. Birinci dönemin son demlerine yaklaşırken artık okullarda yapılan sınavların sonuna gelinmiştir. Öğrenciler okullarda gördükleri derslerden sonra konuları ne kadar anladıklarını test etmek için yazılı sınavlara girerler. Okul içerisindeki derse katılımları da göz önünde bulundurarak öğrencilere her ders için bir puan verilir. Bu puanların her biri yılsonu başarı notunu oluşturur. Diğer yandan da karnelerine bu puanlar işlenir. Öğrenciler de artık birinci dönemin sonuna doğru bu karne notlarını merak etmeye başlar. Önceden bu karne büyük bir heyecanla öğrenciler ve aileleri tarafından beklenirdi. Artık okullarda yapılan sınavlar ve de bu sınavların sonuçlarını, hem veliler hem de öğrenciler kolayca öğrenebilir.


E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirmiş olduğu en büyük sistemlerden biri olan E-okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi halen daha günümüzde hızla hizmet vermektedir. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin sınav başarı notlarını içerisinde barındıran e-okul sistemi sayesinde kayıtlı tutulmaktadır. E-okul VBS sistemi sınav sonuçlarının görüntülendiği bir ekrandır. Artık öğretmenler de öğrencilerin yazılı notlarını okuduklarına ilk olarak bu e-okul sistemine giriş yapabilirler. Bu sistemi kontrol eden öğrenciler de aldıkları notların takibini bu ekran üzerinden yapabilirler. Öğrenciler ve öğretmenler bu sistemi aktif bir şekilde kullanmaktadırlar.
E-okul VBS sına sonuçlarını öğrenme sistemi adında anlaşılacağı üzerine velilerin adına oluşturulan bir platformdur. Öğrencilerin okullarında bazı zamanlarda belirli toplantılar yapılmaktadır. Bu toplantılara velilerin katılması gerekir.

Öğrencilerin eğitim hayatı hakkında bilgi alabilmelerini sağlayan bu toplantılara ne yazık ki pek çok aile katılım sağlayamayabilirler. Çünkü çalışan ve yoğun olan anne babalar çocuklarının okullarında yapılan bu toplantılara vakit ayıramayabilirler. Ancak aile, öğrenci ve okul arasındaki ilgi ve alaka öğrencinin derse olan verimliliği için önemlidir. Öğrencilerin aileleri onların sorumlulukları hakkında bilinçlendirmeleri gerekir. Bu nedenle öğrenciler de ailesinin onlarla ilgili olmalarını isterler. Velilerin eğitim bilgilerinin kontrolünü yapılabilmesi için e-okul VBS sistemini kolaylıkla kullanabilirler. Çünkü en detaylı bilgilere e-okul VBS sistemini kullanarak öğrenebilirler.

Ebeveynler çocuklarının eğitim durumları hakkında bilgi alabilecekleri bir sistem olan e-okul VBS aynı zamanda daha geniş çaplı okul bilgilerini de içerisinde barındırır. Öğrencilerin okula gitmedikleri, derslere gitmedikleri her bir saat devamsızlık olarak kaydedilir. Bunun dışında geçen yıllarda olan ders başarı notları ve daha detaylı bilgiler bu ekranda yer alır. Öğrenciler de veliler de bu bilgilere e-okul VBS’ den alabilirler. E-Okul VBS sınav sonuçları kısmından da şuanda halen daha öğrencilerin ilk dönem sınavlarının sonuçlarına ulaşabilirler. Öğrenciler de bu sisteme giriş yapabilmek için kendi bilgilerini kullanmaları gerekir.

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapılabilmesi için öncelikle öğrencilerin bazı bilgileri gerekir. Öncelikle e-okul sistemine giriş için öğrencinin T.C. kimlik numarası istenir. Bu numaranın girilmesinden sonra öğrencinin okul numarası ve güvenlik kodu ile beraber sisteme girilir. Ardından karşılarına ikinci bir pencere açılır. Bu pencerede öğrencilerin daha ayrıntılı kimlik bilgileri istenir. Kimi zaman aile sıra numarası sorulurken bazı zamanlar da ise kimlikte yer alan daha farklı bilgiler sorulur. İşte bu şekilde e-okul bilgileri oluşur. Veliler de bu bilgiler doğrultusunda veli bilgilendirme sistemine giriş yaparlar. Aynı zamanda e-okul VBS sınav sonuç takibinin de güncel şekilde bu alandan yapabilirler.

Haberin Devamı

E-okul VBS’ ye veliler internet erişimlerini sağladıkları her yerden giriş yapabilirler. Mobil giriş sayesinde de e-okul vbs’ye girmek artık çok daha kolaydır. Çünkü mobil uygulama olarak e-okul uygulaması telefonlara indirilebilir. İlk olarak uygulama olarak indirecek oldukları e-okul VBS’ ye çocuklarının bilgilerini düzgün ve doğru bir şekilde girmeleri gerekir. Bunun yanında da e-okul VBS’ yi telefonlarına indirdikten sonra her girişte çok fazla soru ile karşılaşmak zorunda kalmazlar. Bu nedenle pek çok öğrenci ve veli bu uygulamayı telefonlarına indirirler. Aynı zamanda e-okul veli bilgilendirme sisteminden bilgi alabilmek için de sms yolunu da kullanabilirler. Velilerin öğrencilerin derslerinin hakkında bilgi almasını sağlamak için mobil cihazlarından mesaj yolu ile bilgi alabilirler.

Haberin Devamı

Velinin kayıt için, öğrenci olan çocuğunun T.C. kimlik numarasını 8383 numaralı servise kısa mesaj ile iletmesi gerekmektedir. Bu mesaj iletiminin yapılmasından sonra öğrencinin okul durumu hakkında her türlü bilgiye dakikalar içerisinde ulaşabilirler. E-okul üzerinden erişim sağlanan karne notu, diploma notu, öğrencinin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları gibi bilgileri aynı şekilde bu sms yoluyla da öğrenebilirler. Android ve IOS işletim sistemine sahip telefonlardan bu sms’i yollayabilirler. Bu şekilde farklı farklı platformlardan e-okul veli bilgilendirme sistemine erişim sağlayarak almak istedikleri tüm bilgilere kolayca ulaşabilirler.

Haberin Devamı