Gazete Vatan Logo

E-Okul vbs nasıl giriş yapılıyor?

15 tatilin başlamasına birkaç gün kala, velilerin ve öğrencilerin en sık ziyaret ettikleri sitelerin başında, E-Okul geliyor. Karnelerini ve notlarını merak eden milyonlarca öğrencinin ve velilerinin yararlandığı E-Okul ile ilgili her şeyi bu haberde sizler için anlattık.

E-Okul vbs nasıl giriş yapılıyor?

20 Ocak 2017 tarihinde başlayacak 15 tatil öncesi, milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veliyi karne heyecanı sarmış durumda. Öğrenciler, e-okul sisteminden hem karnelerinin nasıl olacağına bakıyor, hem de teşekkür veya takdir belgesindeki duruma göz atıyorlar. E-Okul sisteminin hem öğrencilere, hem de veli ve okul idarecilerine sağlamış olduğu büyük kolaylıklar mevcut.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul’un Genel Özellikleri ve Giriş Sağlanması Nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri yani MEBSİS kapsamında üretilen e-okul uygulaması, ülke çapında on binlerce özel ve devlet okuluna, idareci ve öğretmene, öğrenciler ve velilerine sınırsız hizmet veren bir uygulamadır ve web yazılımı olarak üretilmiştir. E-okul sistemi sayesinde, milyonlarca öğrenci okula kayıt olduğu andan itibaren bu sistemi kullanarak eğitim öğretim hayatı ile ilgili her detaya rahatlıkla uğraşabilir.

Haberin Devamı

E-Okul sistemi, bütün duyuruların ve bilgilendirmelerin veli, öğrenci ve öğretmenlere yapıldığı, giriş yapması kolay bir uygulamadır ve mobil cihazlarda da erişimi vardır. E-Okul girişi yönetim bilgi girişi, veli bilgilendirme sistemi girişi ve öğrenci girişi gibi alanlara ayrılmıştır ve hepsinde kendine has bilgilendirmeler mevcuttur.

Yönetim bilgi sistemine giriş yapmak için, Milli Eğitim Bakanlığı e okul yönetim bilgi girişi sayfasına girerek güvenlik kodu, okul tarafından verilen kullanıcı adı ve kendiniz belirlediğiniz şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Yöneticiler, okulla ilgili işlemlerini ve öğrencilerle ilgili bilgi girişlerini bu sayede çok hızlı ve kolay bir şekilde her öğrenci için ayrı olarak kaydedebilmektedir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş için, MEB resmi sitesi üzerinden ilgili sayfaya ulaştıktan sonra, veliler kendileri ile ilgili doldurmaları gereken alanları doldurmalı ve güvenlik kodunu girmelidir. Öğrenci okul numarası, T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu da girildikten sonra sisteme giriş yapılabilir ve öğrenciyle ilgili istenilen tüm bilgilere ulaşılabilir.

Haberin Devamı

E-Okul Sistemi Üzerinden Öğrenilebilen Bilgiler

E-Okul sistemi, öğrencinin kayıt tarihinden mezuniyet tarihine kadar var olan bütün bilgilerini kayıt altında tutarak erişime açık bir şekilde kaydeder.

E-Okul sistemi sayesinde öğrenilebilen bilgilerin başında, okulla ilgili devamsızlık bilgileri, haftalık ders programları, TEOG ile ilgili tercih sonuçları ve açıklanan TEOG sonuçları, tüm yazılı ve sözlü yapılacak sınavların tarihleri, proje ödevleri bilgilendirmeleri, öğrencinin güncel devamsızlık bilgileri, takdir belgesi, teşekkür belgesi ve onur belgesi gibi belge işlemleri ile karne notu hesaplama gibi araçlar gelir.

E-okul sisteminde kayıtlı olan 1. Ve 2. Yazılı sonuçlarınızı toplayıp ikiye böldükten sonra, derse ait ortalama notu elde etmiş olacaksınız. Tüm derslerin ortalaması sınav sayısı ile bulunduktan sonra, ortalama notların hepsi toplanır ve o dönem alınan toplam ders sayısına bölünür, elde edilecek sonuç karne notudur. Hesaplanan ve ortaya çıkan sonucun 80 ile 85 arasında olması durumunda, öğrenci teşekkür belgesi almaya hak kazanır. Sonuç 85’ten fazla ise öğrenci takdir belgesi almaya hak kazanır. Bu puan aralıklarını sağlayamayan öğrenci ise iki belgeyi de almaya hak kazanamaz.

Haberin Devamı

E-okul’a yapılan yönetici girişi sayesinde ise, öğrencilerin başarı grafikleri her dönem izlenebilir. Öğrencilerin bütün davranış bilgileri de öğrencilerin notları ile birlikte girilebilir. Öğrencilerin kayıt yenileme, kayıt yapma ve kayıt silme işlemleri de e-okul üzerinden yapılır. Nakil gibi işlemler de yine e-okul sistemi üzerinden takip edilebilir.