Gazete Vatan Logo

E Okul VBS Grişi Veli Bilgilendirme Sistemi

E okul VBS veli bilgilendirme sistemi ile veliler öğrencilerin takibini yapabilmektedir. E okul VBS veli bilgilendirme sistemi ve E okul VBS veli bilgilendirme sistemi kullanım bilgileri haberimizde.

E Okul VBS Grişi Veli Bilgilendirme Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından faaliyet geçirilen e okul projesi kapsamında e okul VBS veli bilgilendirme sistemi kurulmuştur. Velilerin öğrencileri hakkında detaylı bilgi almasını sağlayan sistem sayesinde hem kolay hem de internet üzerinden bilgi alınabilmesi mümkündür. Bu bakımdan sizler de ilköğretim ve ortaokuldaki çocuklarınız için sağlanan hizmetten yararlanabilirsiniz.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E okul VBS veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrenciler hakkında bilgi alabilmeniz için sadece giriş yapmanız yeterli olacaktır. T.C. kimlik numarası ve öğrencilerin okuldaki numaraları işle birlikte giriş yapacağınız sistemden, seçimler yaparak yararlanabilirsiniz. Sistemde yer alan pek çok hizmet sayesinde not bilgisinden devamsızlığa kadar bilgi alabilirsiniz.

Devamsızlık Sorgulama

E okul VBS veli bilgilendirme sistemi üzerinden en çok öğrenilmek istenen bilgiler arasında öğrencilerin devamsızlık bilgileri gelmektedir. Okulda alınan yoklama sonrasında alınan sonuçlar, sisteme yüklenmektedir. Böylece hangi öğrencinin hangi gün okula gelmediğini öğrenebilmeniz mümkündür. Devamsızlık sorgulama bölümünde açılan takvim sayesinde öğrencinin hangi gün okula gelmediği dahil, toplam devamsızlık sayısı da öğrenilebilmektedir.

Haberin Devamı

Not Sorgulama

Devamsızlık sorgulama sonrasında e okul VBS veli bilgilendirme sistemi üzerinde sık kullanılan hizmetlerden birisi de not sorgulamadır. Not sorgulama öğrencinin derslerdeki başarı durumunu gösteren bir bölümdür ve hangi dersten ne kadar not aldığı gösterilmektedir. Böylece yapılan yazılıların açıklanarak sisteme aktarılması ile birlikte, tüm velilerin öğrencilerin yazılıdan kaç not aldığını görebilmektedir.

Tüm hizmetler ve bilgiler dahilinde sizler de belirtildiği gibi yardım alabilir ve e okul VBS veli bilgilendirme sistemi girişi sağlayabilirsiniz. Üstelik sadece giriş veliler için değil, öğrenciler için de geçerlidir. Notlar ve devamsızlık konusunda bilgi almak isteyen öğrenciler, giriş bilgilerini ile sisteme giriş yaparak bilgi sağlayabilmektedir. Giriş ve yapılacak işlemler arasında veliler ve öğrenciler arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır.

Haberin Devamı