Gazete Vatan Logo

E-Okul VBS girişi ve e-Okul sınav sonuçları öğrenme

E-Okul VBS ile öğrencilerin sınav sonuçlarını ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek mümkün. E-Okul VBS’ye hem öğrenciler hem de veliler kolayca giriş yapabiliyor.

E-Okul VBS girişi ve e-Okul sınav sonuçları öğrenme

İnternet temelli bilgilendirme sistemleri birçok kurum tarafından kullanılan, bilgiye ulaşmayı daha kolay hale getiren sistemlerdir. Bu sistemlerden biri olan E-Okul VBS, 9 yıldır faaliyetini sürdüren bir sistem olmakla birlikte, öğretmen, öğrenci arasındaki ilişkiyi teknolojik açıdan en iyi hale getirmeye amaçlamaktadır. Öğretmen ve veli arasındaki kopukluğun en alt seviyeye çekmeyi hedefleyen sistem sayesinde veliler, öğrencilerin ders notlarına, devamsızlık bilgilerine, karne dökümüne, haftalık ders programlarına, öğrencinin aldığı derslere giren öğretmenlerin isimlerine, sınav tarihlerine, sözlü sınav sonuçlarına, şube ortalamasına çok kolay bir şekilde erişebilmektedir. Milli Eğitim tarafından uygulamaya koyulan sisteme, internet üzerinden erişmek oldukça kolay.,

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul VBS Girişi Nasıl Yapılır?

Sisteme üç farklı giriş türü mevcuttur. Öğretmen/idari giriş, öğrenci girişi, veli bilgilendirme sistemi girişi. Öğretmenler ve idareciler, öğrencilerin notlarını, davranışlarını, başarı grafiğini kendi sistemi üzerinden girebilmektedir. Öğrenci girişi ile öğrenciler, okuldaki sınav notlarını, başarısını veya başarısızlığını öğrenci sistemi içerisinde görebilir. Veli, ise bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencinin görmediği, öğretmenin öğrenciyle alakalı düşüncelerini bu sistem üzerinden görebilmektedir. Veli ve öğrenci TC Kimlik üzerinden sisteme erişim sağlayabilir. İlk uygulamaya konulduğunda yalnızca not ve devamsızlık bilgilerinin yer aldığı basit bir sistem olan E-Okul VBS, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmaları ile her yıl daha iyi hale getirilmeye çalışılıyor.

E-Okul Sınav Sonuçları

Yukarıda belirtilen tüm bilgilere E-Okul VBS’e giriş sayfasını açıktan sonra öğrencinizin TC Kimlik numarası, öğrencinin okul numarasın sisteme girdikten sonra kolay bir şekilde erişebilirsiniz. E-Okul VBS, öğrencilerin sınav sonuçları, sınav günlerini, devamsızlık çizergesi, ödev ve proje konuları gibi konulara erişebilmeyi mümkün kılar.

Veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin haftalık ders programı içeriğine erişmek mümkündür. E-Okul VBS üzerinden öğrencilerin ders programlarına erişilerek, öğrencilerin hangi saatte hangi sınıfta olduklarını kolay bir şekilde denetlenebilir. E- Okul VBS velilerin çocuklarını daha ayrıltılı ve daha yakından takip etmesini kolaylaştırmaktadır. E-Okul VBS, velinin öğrencinin devamsızlığını kontrol altında tutmasına yardımcı olmayı da amaçlamaktadır. Sistem aracılığı ile öğrencinin raporlu veya raporsuz olarak yaptığı devamsızlıkları hızlı ve kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Öğretmen kontrolünde hazırlanan devamsızlık ve proje ödevleri yine sistem üzerinden erişebilirsiniz. Öğretmenlerin öğrenci hakkındaki yorumlarını yine sistem içerisinde yer alan bölümlerden takip edebilirsiniz. Öğrencinin haftalık ders programına, sınav tarihlerine, hangi proje ödevini hazırlaması gerektiğine E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile kolay ve hızlı şekilde öğrenebilirsiniz.

Sistemde her okul sınav sonuçlarını kendi programına göre açıklar. Aynı zamanda sistem sayesinde öğrencinin karne notu ve takdir teşekkür hesaplama okulların kapanmasından iki hafta önce öğrenebilirsiniz. Ayrıca E-Okul uygulamasını cep telefonunuza indirerek, telefonunuzdan da öğrencinizin bilgilerine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı