Gazete Vatan Logo

E-Okul VBS giriş ve not bilgisi ve devamsızlık bilgisi öğrenme işlemleri!

E-Okul veli bilgilendirme sistemine girerek velisi olduğunuz öğrencinizin devamsızlık bilgisini ve not bilgisini görebilirsiniz. Bu işlem sadece birkaç dakikanızı alacak. Nasıl giriş yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Okul VBS giriş ve not bilgisi ve devamsızlık bilgisi öğrenme işlemleri!

Günümüzün internet teknolojilerini eğitim sisteminde aktif olarak kullanmaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de öğrencilerin daha çağdaş ve daha modern standartlarda eğitim alabilmesi ve modern çağın dünya standartlarına uyum sağlayabilmesini amaçlıyor. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen internet ve teknolojik sistem tabanlı dijital eğitim projeleri, Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde aktif olarak kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E-Okul sistemi de bu yeni nesil internet altyapısının kullanıldığı geniş kapsamlı merkezi bir dijital eğitim hizmet sistemidir. Tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarını kapsayan bir ağa sahip olan E-Okul sistemi iki aşamadan oluşuyor. Günümüzün modern teknolojik imkanları sayesinde internete erişim sağlayabildiği her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile çocuklarının okuldaki durumunu en güncel ve en ayrıntılı şekilde görüntüleyebiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Velilerin internet üzerinde yakaladıkları bu dijital eğitim sorgulama fırsatıyla aldıkları öğrencilerin güncel eğitim bilgilerinin girişleri öğretmen ve okul idarecileri tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Günümüz modern Türkiye’sindeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim görmekte olan milyonlarca öğrencinin kendisine ait özel öğrenci dosyasının bulunduğu E-Okul sisteminde öğrencilerin eğitim bilgileri her eğitim günü sonunda öğretmen ve okul idarecileri tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile en yeni eğitim verileri girilerek güncelleniyor. Böylelikle veliler, internet üzerinden çocuklarının en güncel eğitim durumlarını takip edebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern Türkiye’sinin eğitim sistemi içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E-Okul sistemine aktif şekilde yer veriliyor.

Haberin Devamı

Öğretmen ve okul idarecileri dijitla platform üzerinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranında bakanlığın görev süreleri başlangıcında kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, yönetim bilgi sistemine giriş yapabiliyor. Bu kapsamda öğretmenler E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde daha ağırlıklı olarak öğrencilerin not bilgisi gibi güncel eğitim bilgilerinin girişlerini yaparken, okul idarecileri öğrencilerin genel eğitim durumlarını içermekte olan devamsızlık bilgisi ve ders programları gibi bilgilerin girişlerini gerçekleştiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemine son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen veliler çocukların notlarından, devamsızlık durumlarına kadar en güncel eğitim verilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Veliler, dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr/ adresinden sisteme erişim sağlayabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu web sayfasında E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerinde ise herhangi bir şifre gerekmiyor. Bu ekranda veliler, sadece çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, sözlü notları, şube ortalaması ve başarı belgeleri gibi en güncel eğitim verilerini içeren bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Veliler Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde aktif olarak hizmete sunduğu bu dijital eğitim sistemi E-Okul sayfası sayesinde artık yoğun iş tempolarından zorlukla vakit ayırarak, okula giderek çocuklarının okuldaki durumları hakkında bilgi almak gibi zorlu bir işlemle uğraşmak zorunda kalmamalarını sağlıyor.

Haberin Devamı